Kırıkkale Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Ar-Ge Araştırma ve Geliştirme Öğrenci Topluluğu öğrencileri ELEKTROKALE isimli takımları ile 12-17 Ağustos 2024 tarihlerinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Araştırma Merkezi, Gebze, Kocaeli’de düzenlenen “TEKNOFEST 2024 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”na katıldı. Tasarımı öğrencilere ait olan özgün elektrik motoru ile geliştirdikleri ‘PARS’ isimli elektrikli arabaları tüm kategorilerdeki 631 başvuru arasında ilk 73 takım arasına girerek finalist oldu. Finalde ise özgün görsel tasarım yarışması kategorisine seçilen ilk 4 takım arasına girdi.

Kırıkkale’de, yollar yenileniyor! Kırıkkale’de, yollar yenileniyor!

Kkü Öğrencilerinin Yaptığı Elektrikli Araba Teknofest 2024’Te Ilk 4’E Girdi (3)

İki kişilik olarak tasarlanan elektrikli araba, tamamen öğrencilerin kendilerinin tasarladıkları motorlar, sürücü sistemleri, mekanik donanımlar ve dış kabuk ile imal edildi. Ar-Ge Öğrenci Topluluğu danışmanı Prof. Dr. Yahya Doğu ve Dr. Öğretim Üyesi İrfan Atabaş danışmanlığında geliştirilen elektrikli araç, TEKNOFEST-2024'ün teknik isterlerine uygun olarak tasarlandı ve imal edildi. Ar-Ge Öğrenci Topluluğu “Projeye destek olan Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, tüm süreçte ev sahipliği yapan Kırıkkale’deki Sinerji A.Ş. ve Kırıkkale Belediyesi olmak üzere tüm sponsorların desteği, genç mühendislerin eğitimine katkı verdi ve çalışmalarını başarıyla tamamlamalarını sağladı”

Kkü Öğrencilerinin Yaptığı Elektrikli Araba Teknofest 2024’Te Ilk 4’E Girdi (4)

“Bir hayal ve istek ile çalışan öğrencilerin projelerini hayata geçirmeleri kendileri için bir özgüven oluşturdu. Yarışmaya katılımları ve kendi tasarladıkları yerli bir elektrikli aracı ortaya koymaları öğrenciler için başarı ve motivasyon oldu. Öğrenciler, TEKNOFEST 2024 Elektrikli Araç Yarışları'nda yer alarak, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler”

Kkü Öğrencilerinin Yaptığı Elektrikli Araba Teknofest 2024’Te Ilk 4’E Girdi (2)

“Bu başarı, Kırıkkale Üniversitesi'nin mühendislik alanındaki yenilikçi çalışmalarının bir örneği olarak öne çıkarken, öğrencilerin ve akademisyenlerin birlikte çalışarak başarabileceğine bir örnek daha oldu. 2014 yılında kurulan Ar-Ge Araştırma ve Geliştirme Öğrenci Topluluğu eğitim-öğretime katkı faaliyetlerini gönüllük esaslı olarak ve ülkemizin teknolojisine katkı sunarak sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmektedir” denildi.

Haber Merkezi

Kkü Öğrencilerinin Yaptığı Elektrikli Araba Teknofest 2024’Te Ilk 4’E Girdi (1)

Muhabir: Haber Merkezi