İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22-28 Ağustos tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele kapsamında çalışma başlattı. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda, 91 Kullanıcı Tespiti ve 8 Dijital Materyal incelenirken, 7 Nitelikli Dolandırıcılık olayı, 2 Nitelikli Hırsızlık olayı ve 1 Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı ile ilgili işlem başlatıldı. Siber suça karıştıkları tespit edilerek yakalanan 5 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca ekipleri, 3 Siberay etkinliği kapsamında 400 vatandaşı bilgilendirdi.

Kırıkkale’de Trendyol E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi verilecek Kırıkkale’de Trendyol E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi verilecek

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “22-28.08.2024 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce icra edilen çalışmalarda; 91 adet Kullanıcı/Kişi Tespiti yapılmış,  8 adet Dijital Materyal İncelenmiş, 7 adet Nitelikli Dolandırıcılık olayı, 2 adet Nitelikli Hırsızlık olayı, 1 adet Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı ile ilgili işlem başlatılmıştır.5 şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Ayrıca 3 adet Siberay etkinliği kapsamında 400 vatandaşımız bilgilendirilmiştir. Çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can