Kırıkkaleli vatandaşları tedirgin eden haber, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. Kırıkkale için hava tahmin raporlarını açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale’de hava sıcaklığının 40 dereceye çıkacağını belirtti. Açıklanan tahminlere göre; 21 Ağustos Salı günü Kırıkkale’de hava sıcaklığı 38 dereceye, 22 Ağustos Çarşamba günü 38 dereceye ve 22 ağustos Perşembe günü 40 dereceye kadar yükselecek.

Öte yandan, 40 derece olacağı tahmin edilen hava sıcaklığının, Kırıkkale’de aynı dönemde son 33 yıldır görülen en yüksek sıcaklık olabileceği de belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1991-2020 yılları arasında aynı döneme ait en yüksek sıcaklık verilerini de yayınladı. 1991-2020 yılları arasında aynı dönemde ölçülen en yüksek sıcaklığın 38,2 derece olduğu görüldü.

Ayrıca uzmanlar, başta kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları ve yaşlı bireyleri olmak üzere tüm Kırıkkaleli vatandaşları sıcak havaya karşı uyardı. Uzmanlar, vatandaşların öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları gerektiğini, bu gibi sıcak günlerde yoğun fiziksel aktiviteden kaçınılması gerektiğini ve bol bol su tüketilmesini tavsiye etti.

Kırıkkale’de 4 mahalleyi bileştiren yolda mutlu son! Kırıkkale’de 4 mahalleyi bileştiren yolda mutlu son!

Haber Merkezi

(Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki hafta için açıkladığı hava tahmin raporları)

Sicak Hava (2)

(1991-2020 yılları arasında aynı dönemde yaşanan hava sıcaklıkları)

Sicak Hava (1)

Editör: Haber Merkezi