Ehliyet affında son durum! 07 Eylül 2024 Ehliyet affında son durum! 07 Eylül 2024

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, DEM’li eski bir milletvekilinin milli maç sonrası yaptığı paylaşıma ve son günlerde yaşanan Türkiyelilik tartışmalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Türkiye-Portekiz milli karşılaşmasından sonra hainliği tescilli eski DEM Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün paylaşımına sert tepki gösteren Öztürk açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Kahrolsun elin bayrağını sallayanlar, kahrolsun ele hizmet edenler, kahrolsun bu milletin ekmeğini yiyip ona buna uşaklık edenler”

“Varın siz emperyalizmin hizmetkarı olun biz bir ömür Türklüğün hizmetkarı olacağız. Mecliste, sokakta, dağda, şehirde terörist istemiyoruz. Hem cennet vatanımız Türkiye’ye sözde “vatanımız” deyip hem de Türkiye kaybedince yaşasın Portekiz diye sevinç naraları atıyorsunuz. Sizlerin kime neye hizmet ettiğini gayet iyi biliyoruz”

Açıklamasında Türk vatanında bölücülere sabrımız da tahammülümüz de kalmamıştır diyen Öztürk şu ifadelere yer verdi; “Anayasamızda da çok açıkça ifadesini bulan, tarihin ve insanlığın var olduğu günden bu yana varlığını idame ettiren aziz Türk milleti, hangi milletin tarihi kaynağına bakarsanız bakın hangi hukuki metni incelerseniz inceleyin “Türk” olarak nitelenmiştir. Ne bulunduğu coğrafyanın adını almıştır ne de bu şekilde tarif edilmiştir”

“Hiçbir Gafil Bu Hataya Düşmemelidir! Hiç kimse Türkiyelilik safsatasıyla Türk milletinin berrak zihinlerini bulandırmaya kalkmasın diyen Öztürk Türk milleti bulunduğu coğrafyaya ad vermiştir şan vermiştir barış ve huzur getirmiştir. Adaletin aynası Türk milletiyle kimse dalga geçmeye kalkmasın” dedi.

Haber: Sultan Akburu

Muhabir: sultan akburu