Altın rekor tazeledi! Altın rekor tazeledi!

İKİ MADDE DAHA ONAYLANDI
Kanun teklifinin ikinci bölümünde yer alan iki madde kabul edildi. Kabul edilen 28. maddeye göre, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2,25 olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı bu oranı yüzde 1,5'e kadar düşürme veya yüzde 2,5'e kadar artırma yetkisine sahip olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 LİRA OLDU
Madde ile yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlar için dosya bazında Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki emeklilere en az 12 bin 500 lira aylık ödeme yapılacak. Bu değişiklik, temmuz ayı ödeme döneminden itibaren geçerli olacak.

ZAM FARKLARI DÜN İTİBARIYLA YATIRILMAYA BAŞLANDI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farkları 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
Türkiye'de yaklaşık 16 milyon emekli bulunuyor ve emekliler yılda iki kez zam alıyorlar. Ocak ayında yüzde 11,68 ek zam ve yüzde 49,25 genel zam alan emekliler, temmuz ayında ise 6 aylık enflasyon oranında yüzde 24,73 zam aldı. Memur emeklileri ise yüzde 8,46 enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile toplamda yüzde 19,31 zam aldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için kök maaş ve taban maaş uygulaması bulunuyor. Maaş artışları kök maaşlar üzerinden yapılmakta ve yüzde 4 ek ödeme ekleniyor. Eğer maaşlar taban maaşın altında kalırsa, hazine desteği ile kanunen belirlenen en düşük emekli maaşına tamamlanıyor.

Haber: Sultan Akburu
 

Editör: Haber Merkezi