İşlenmeyen tarım arazileri için 'tespit komisyonu' oluşturulacak İşlenmeyen tarım arazileri için 'tespit komisyonu' oluşturulacak

3600 Ek gösterge Torba Yasa gelişmeleri ile birlikte yakından takip ediliyor. Daha önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisine verilen 3600 ek gösterge için gözler 1. kademe memurlarına çevrildi. Konuya dair daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunmuştu. Peki, 3600 Ek gösterge Torba Yasa'da var mı, ne zaman çıkacak, kimlere verilecek? İşte, detaylar...

3600 ek gösterge ile birlikte yaklaşık 5.3 milyon kamu çalışanının unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamaları değişecek. Bu düzenleme 1. kademe memurlarını kapsayacak ve yeni haklar tanıyacak. Ekonomik düzenlemeleri içeren Torba Yasa 3600 ek göstergenin çıkması durumunda kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek?

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce konu ilgili açıklamada bulunmuş ve konuşmasında şu ifadelere yer vermişti: "15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."

Torba Yasa'nın tüm maddelerinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASADA VAR MI?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok konunun görüşülmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE 2024 SON DURUM!

3600 ek gösterge konusu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı. Konya milletvekili Barış Bektaş, 3600 ek gösterge konusunda Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.Meclis tatile girdiği için 3600 ek göstergeye yeni detaylar geldiğinde yer vereceğiz.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

3600 ek gösterge düzenlemesiyle yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiren yasa, memurların unvan, görev sorumluluk ve hizmet, maaş hesaplarında büyük role sahip olacak.

Daha önce açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı Karakaş, 3600 ek göstergeyle ilgili "1'inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz" dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların aylık maaşları, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde ek gösterge önemli bir unsurdur.

Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyor.

Haber Merkezi

Muhabir: haber merkezi