Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bir önceki dönemden kalma borçlar nedeniyle, ilçede bulunan Acısu Aile Mezarlığı’nda bulunan mezarlık alanlarından belediyeye ait borçlar nedeniyle haciz olduğunu belirtti.

Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024 Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024

Belediye Başkanı Ahmet Sungur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mezar parselleri Tapu Müdürlüğü’nde Yahşihan Belediyesi adına göründüğü için 2022 yılından bu yana alacaklılar tarafından icraya verilmiş ve bugün itibariyle sırf ilçe mezarlığında 402 bin Türk Lirası karşılığında toplam 26 icra dosyası bulunuyor. 2024 yerel seçim propagandaları esnasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde, içerisine Taziye Evi yaptırdığı mezarlık reklamını yaparken kullandığı, "Atalarını örnek almayanın, geçmişini düşünüp dalmayanın, ölüsüne saygısı olmayanın, dirisinden hayır gelir mi sandın?" sözleriyle gündemde olan bir önceki dönem belediye başkanının o gün kullandığı bu cümleleri görüyoruz ki meğer kendisi için söylemiş.” dedi.

Mezar alanlarının üzerinde haciz bulunduğunu öğrenen vatandaş sitemlerini şu sözlerle dile getirdi: “Tek söyleyebileceğimiz şey şaşkın ve öfkeliyiz. Taziye Evi projesini çok beğenmiştik, muhaliflerini kötülerken meğer mezarlıklarımızı satıyormuş ruhumuz duymamış. Çok tedirginiz. Her gittiği yerde mezarlık alanı satış reklamı yapıyordu. Bu vatandaş nerden bilsin yalan olduğunu. Orada sadece ailemiz yok bu vatan için canlarını feda etmiş şehitlerimiz, hakkın rahmetine kavuşmuş gazilerimiz, değer verdiğimiz büyüklerimiz, ilçemizin genci yaşlısı herkes var. Ne yapacağız bilmiyorum. Yahşihan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sungur ve yeni yönetimin bizleri bu durumdan kurtarmasını bekliyoruz.”

Haber Merkezi

Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (6)Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (5)Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (3)Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (2)Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (7)Yahşihan’da Mezarlıklara Haciz Geldi! (1)

Muhabir: haber merkezi