Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Özvar, yükseköğretim sistemini daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ülke genelinde yükseköğretime adil erişim sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Özvar, bu yıl üniversitelerde 1 milyonu aşan kontenjan oluşturulduğunu söyledi.

350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı 350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı

Özvar, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu'nun yükseköğretim programları kılavuzunda ilk kez yer alacağını ve 109 üniversitenin 898 programının bu logoyu kullanma hakkına sahip olduğunu belirtti. Bu logonun, mezunların yurt dışında daha hızlı tanınmasını ve istihdam imkanlarının artmasını sağladığını vurguladı.

İstihdamla bağlantısı azalan programların kontenjanlarının kademeli olarak azaltıldığını açıklayan Özvar, Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı gibi açık öğretim programlarına sadece 35 yaş üstündeki öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini belirtti. Özvar, bu kararın öğretmenlik mesleği başta olmak üzere ülkenin istihdam dengesini gözeterek alındığını söyledi.

Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılmasının, eğitim kalitesini artırmak ve kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Vakıf üniversitelerinin de bu karara uyum sağlamalarını beklediklerini ifade etti.

Haber Merkezi

Muhabir: haber merkezi