Türkiye, belki de son yılların en korkunç olaylarından biri ile çalkalandı. İstanbul’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerin, 112 Acil Çağrı Merkezi ve bazı hastanelerde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, yenidoğan bebekler üzerinden para kazandığı ortaya çıktı. Söz konusu çetenin korkunç para kazanma yöntemi ise ülkede infiale neden oldu. 

YENİDOĞAN ÇETESİ NEDİR?
Eski PKK hükümlüsü Fırat Sarı ve İlker Gönen’in başında olduğu çete, SGK ve yenidoğan ailelerini dolandırmak için bir tezgah hazırladı. 112 Acil Çağrı Merkezi ve bazı kamu hastanelerindeki çalışanlarla ortaklaşa hareket eden Fırat Sarı ve İlker Gönen, yenidoğan bebeklerin bazı özel hastanelere sevk edilmesini sağladı. Hastaneye getirilen bebekler, hasta olmasalar bile hastaymış gibi gösterilerek, yoğun bakım ünitelerine alındı. Yenidoğan çetesi ise bebeklerin hastanede kaldıkları süre boyunca hem bebeklerin ailelerinden hem de SGK’den para aldı. Bu süre içerisinde hasta olan bebeklerin durumu daha da ağırlaşırken, hasta olmayan bebekler de hastalanmaya başladı. Para için çeşitli bahaneler sunularak ailelerine teslim edilmeyen bazı bebekler ise hayatını kaybetti. Yenidoğan çetesinin korkunçlukları bunlarla da sınırlı kalmadı. Çete lideri Fırat Sarı, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i de tehdit etmeye başladı.

KAHRAMAN SAVCI, HAREKETE GEÇTİ
Yendiğen çetesinin saymakla bitmeyecek korkunçlukları devam ederken, Savcı Yavuz Engin, aldığı tehditlere rağmen bir adım bile geri atmayarak, olayın peşini bırakmadı. Savcı Engin’in harekete geçmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, tehdit olayına karışan 11 kişi gözaltına alındı.

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR?
Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da doğmuş, eğitim hayatını Türkiye'de tamamlamıştır. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde 2008 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlamış ve 2013 yılında mezun olmuştur.

Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından biri Kırıkkale’ye geliyor! Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından biri Kırıkkale’ye geliyor!

Mezuniyetinin ardından, İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayarak, 2014 yılında savcı adayı olarak mesleki kariyerine başlamıştır. Staj sürecinin ardından, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanmış ve burada göreve başlamıştır. Savcı Engin, 2024 Nisan ayında ise HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirilmiştir.

Haber Merkezi

Savci

Editör: Haber Merkezi