Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan TMMOB Yönetmelik Değişikliği, yerel basının tepkisini çekti. Yürürlükteki kanun ve yönetmeliğe aykırı olan değişiklik, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla gazetelerde yayımlanması zorunlu olan TMMOB Genel Kurul ilanlarının kesilmesi anlamına geliyordu. TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Genel Kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmasını durduran yönetmelik değişikliğinde hata yapıldığını kabul ederek, düzeltme sözü verdi.

Keskin’de kanalizasyon çalışması Keskin’de kanalizasyon çalışması

TMMOB: “BU BOYUTUYLA DÜŞÜNMEMİŞTİK”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, “Genel Kurul’da yaptığımız bu değişikliği hiç bu boyutuyla düşünmemiştik. Basının ilanlarını kesmek gibi bir niyetimiz olmadı. İlgili kurullarımızda konuyu görüşür, gereği neyse yaparız” dedi.

NASIL DÜZELTİLECEK?

Söz konusu yönetmelik değişikliği kararının 31 Mayıs’ta yaptıkları Olağan Genel Kurulu’nda alındığını belirten Emin Koramaz, “Genel Kurul toplantımızda böyle bir konu gündeme geldi, üzerinde çok durmadan, bahse konu yönü düşünülmeden kabul edildi. Yılda bir iki ilan veriyoruz, ne gerek var, sitemizden yayınlarız düşüncesiyle hareket edildi” diye ekledi.

TMMOB Başkanı Koramaz, kararın nasıl düzeltileceği konusunda ise “Normalde yönetmelik değişikliği Genel Kurul’da yapılabiliyor. Genel Kurulumuzu yeni yaptık, bir dahakine 2 yıl var. Bu iki yıl bekleneceği anlamına gelmiyor. Kurullarımızda konuyu görüşüp bir yolunu bulmaya çalışacağız” dedi.

Haber Merkezi

Muhabir: haber merkezi