Bakan’dan çiftçilere müjdeli haber! Ödemeler hesaplara aktarılıyor! Bakan’dan çiftçilere müjdeli haber! Ödemeler hesaplara aktarılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu. Sendikalı memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi miktarı 641,81 TL olarak belirlendi. Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki sendikalı memurların bu ikramiyeyi alacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, açıklamasında şunları söyledi: "Sendika ve konfederasyonlarla yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımıza toplu sözleşme ikramiyesi hakkı tanımıştık. Ancak CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu sonucu bu hak iptal edilmişti. Bu iptal kararı sonrası memurlarımızın maaşlarında azalma olmuştu. Her zaman emekçilerimizin yanında olduk ve bu kaybı telafi etmek için çalıştık. TBMM'de kabul edilen yeni yasa ile sendikalı memurlarımız 641,81 TL ikramiye alacak. Bu süreçte emeği geçen tüm Cumhur İttifakı milletvekillerine teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun."

Haber Merkezi
 

Editör: Haber Merkezi