Bakan Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Yüzüncü Yıl Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde, bugünün öğrencilerin öğüt aldıkları son gün olduğunu söyledi.

Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi

Bundan sonrasını hayatın kendilerine öğreteceğini belirten Yumaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğer en iyisi olmak için çabalamıyorsanız, hiçbir şeyi gelip de sizin ellerinize, avuçlarınıza vermiyor, vermeyecek. Ne olursanız olun, en iyisini yapmak için kendi potansiyelinizin farkına varın. Bilin ki çok çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Kendimiz, ülkemiz ve sorumluluklarımız için çok çalışmak zorundayız. Bu dünya, böyle bir dünya. Daha da zor, daha da zorlaşacak. Pozitif veya negatif bir sürü değişiklikler, yenilikler oluyor."

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin güçlü olmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Hakikaten geçmişte örneklerini bütün dünyanın gördüğü, tarihin yazdığı bu milleti olması gereken yere getireceğiz inşallah. 1960 yılında dünya 3 milyardı. Bugün 8 milyar, 2050'de 10 milyar olacak. Müthiş de bir rekabet var. Dolayısıyla nüfusumuz artacak. Türkiye'nin 2050 nüfusunun 105 milyon civarında olması öngörülüyor." diye konuştu.

Yumaklı, bakanlık olarak içinde girişimcilik ruhu taşıyanlara, özellikle gençlere ve kadın girişimcilere ekstra destek verdiklerine dikkati çekerek, "Kendi işinin patronu olmak isteyen, 'ben bir şeyler üretmek istiyorum' diyenler varsa ve bu da bakanlığımızın uhdesinde olan konular ise bakanlık olarak hazırız. En büyük yanlış da maalesef herkesin bir memuriyet beklentisi oluyor. Elbette onlar da olacak ama lütfen içinizdeki o potansiyeli keşfedip üretimde olun." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının Bakan Yumaklı ve protokol üyeleri, bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgelerini ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (6)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (5)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (4)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (3)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (2)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (18)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (1)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (16)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (15)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (13)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (11)Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu (7)

Muhabir: aa