Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024 Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024

Kayseri’de Suriyeli bir şahsın, küçük çocuğu taciz etmesi sonucu, Kayserili vatandaşlar, Suriyelilere ait iş yerlerini, otomobilleri ve evleri hedef almıştı. Burada yaşanan olaylar sonrası Suriye’de Suriyeliler, bölgede bulunan askerlerimize, Türk tır şoförlerine saldırmış, Türkiye plakalı otomobilleri taş yağmuruna tutmuştu. Bununla da yetinmeyen Suriyeliler, bölgede bulunan Türk bayraklarını indirmiş, parçalamış ve hatta ateşe vermişti. 

Olaylar yaşanmaya devam ederken Türkiye’nin birçok farklı noktasında Türk vatandaşlar sokağa dökülerek, başta Suriyeliler olmak üzere tüm mültecileri protesto etti. Birkaç gündür bu olaylar gündemi meşgul ederken, Kırıkkaleli televizyon sunucusu İkbal Gürpınar’ın Suriyelilere yönelik sözleri yeniden gündeme geldi. 

İkbal Gürpınar, geçmiş dönemlerde katıldığı bir canlı yayında Suriyeliler için şu ifadeleri kullanmıştı; “15 Temmuz’u kesinlikle Suriyeliler sayesinde kazandığımıza inanıyorum. Bir de basını bir takip edin, ben araştırdım internette bulamadım ama bu Suriye’deki olay patlamadan evvel Meteorolojinin bir açıklamasına şahit olmuştum, ‘feci bir kuraklık olacak Türkiye’de, işte perişan olacağız mahvolacağız’ 15 Temmuz’dan 5-6 önce aman yağmur üstüne yağmur yağdı.” 

Editör: Çağlar Atmaca