Kırıkkale’ye Besi Organize Tarım Bölgesin kuruluyor Kırıkkale’ye Besi Organize Tarım Bölgesin kuruluyor

ASFALT YOL YAPILDI AMA…
Kırıkkale’ye yapılan dev yatırım Roketsan İnşaatı hızla yükselirken, inşaatı yapan müteahhit firma Siyah Kalem’e tepkiler yükseliyor. İnşaat alanına asfalt yol yapılmasına rağmen bu yolu kullanmayan Siyah Kalem’e ait ağır tonajlı araçlar Işıklar Köyünde her gün bir patlağa neden oluyor. Hafriyat taşıyan ve tonlarca ağırlığa sahip olan araçlar Roketsan için yapılan asfalt yolu tercih etmeyip kestirme olduğu gerekçesiyle Işıklar Köyü içerisinden geçerken, ağır tonajın oluşturduğu basınç yer altında bulunan su borularının patlamasına neden oluyor. Köylüler firma araçlarını sık sık şikayet ederken, her gün bir patlağa müdahale ettiklerini, zaten su sıkıntısı yaşanan köyde patlaklar nedeniyle su israfı yaşandığını belirtiyorlar.

BAYRAMDA SUSUZ KALDIK!
Köylüler köy içini kullanan araçların parke yapılı yollarda bozulmaya, toprak yollarda yoğun toza da sebep olduğunu belirtirken köyde her gün bir su patlağının meydana geldiğini ifade ediyorlar. Ağır tonajlı araçların yere uyguladığı basınç nedeniyle su patlaklarının meydana geldiğini ifade eden köylüler, yetkililere defalarca kez söylediklerini ancak yetkililerin hiç oralı olmadıklarını ifade ettiler. Bayramda su borularının yine patladığını söyleyen köylüler “Bayram günü, hasat vakti suyumuz patladı. Her yer kapalı olduğu için patlağı da tamir edemedik. Günlerce susuz kaldık. Roketsan hepimizin milli gururu ancak devletimiz inşaat için yol yaptı, müteahhit firma o yolu kullanmıyor. Köyümüzde toza, yollarda bozulmaya ve sularda patlağa sebep oluyorlar. Biri artık bunlara dur desin” ifadelerini kullandılar.

MİLLİYSENİZ BEDAVA YAPIN İNŞAATI!
Siyah Kalem firmasına defalarca kez başvurduklarını ancak dönüş alamadıklarını belirten köylüler, “Şirket yetkililerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bize milli edebiyat yapıyorlar. Roketsan için canımızı feda ederiz, Işıklar Köyü milli köydür. Ancak devletimiz yol yapmışken, Roketsan inşaatından milyarlarca lira para kazanan firmanın, başka milli servetleri harcamasını kabul etmiyoruz. Köyümüzdeki yollar milli servet değil mi? Depolarımızda bulunan kısıtlı su milli servet değil mi? Siyah Kalem firması o kadar milliyse bu devletten o kadar para kazandılar, Roketsan’ı da bedava yapsınlar görelim ne kadar milli olduklarını. Yatırımı yapan devlet, silah yapacak olan Roketsan, inşaattan para kazanan milli olmayan tek organ Siyah Kalem firması ama bir şey derseniz siz milli yatırıma karşı mısınız? diyorlar. Siz önce milli sır olan inşaat alanının fotoğraflarının çekilmesini engelleyin, ondan sonra milli olmaktan bahsedin” ifadelerini kullandılar.
 

Editör: Çağlar Atmaca