MHP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Halil Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli bireylerin toplumsal hayatta daha güçlü yer alması gerektiğine vurgu yaparak, “Toplum olarak engelleri el birliğiyle aşmalıyız” dedi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkede sayıları yaklaşık 3 milyonu bulan engelli vatandaşların yaşadığı sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunların daha iyi anlaşılması için önemli bir farkındalık fırsatı sunduğunu ifade eden Öztürk, engelliliğin bir eksiklik değil, toplumsal dayanışmayla aşılabilecek bir süreç olduğunu belirtti.

Emniyetten geniş çaplı narkotik denetimi
Emniyetten geniş çaplı narkotik denetimi
İçeriği Görüntüle

Engelli bireylerin toplumun her alanında aktif rol almasının önemine değinen Öztürk, yapılan çalışmalarla yaşamın her alanında daha erişilebilir şartlar oluşturulması gerektiğini söyledi. “Engelli kardeşlerimizin başkalarına muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, toplumsal duyarlılığın artmasıyla mümkündür” diyen Öztürk, istihdam alanında atılması gereken adımlara dikkat çekti. Bu kapsamda 7 Kasım 2023 tarihinde verdiği kanun teklifini hatırlatan Öztürk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle kamu kurumlarında ayrılan yüzde 3’lük engelli istihdam kotasının yüzde 5’e çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti. Düzenlemenin hayata geçmesiyle engelli bireylerin çalışma hayatına katılımının artacağını ve sosyal hayata daha güçlü şekilde dahil olacaklarını söyledi.

Öztürk mesajının sonunda, toplumsal bilinç seviyesinin yükselmesiyle engelliliğe bakışın daha sağlıklı bir zemine oturacağını vurgulayarak, “Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan; yardımlaşma, dayanışma ve karşılıklı ilgi duygularımızı güçlendirmeliyiz. Zor durumda olan herkese şefkat eli uzatmak hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı. MHP’li Öztürk, bu duygularla tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, engelsiz bir dünya temennisinde bulundu.

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can