43 ilin geçiş noktasındaki bulunan ve Kilit Kavşak olarak adlandırılan Kırıkkale’de 600 metrekarelik dev Türk bayrağı, Yahşihan Belediyesi tarafından eski görünümüne kavuşturuldu. Yahşihan ilçesi Bayraktepe Mahallesinde 2006 yılında parke taşlarıyla yapılan dev Türk Bayrağı’nın bakımı yapıldı. Kara yoluyla seyahat edenler tarafından rahatlıkla görülen ve 14 bin parke taşı ile özel beton kullanılan bayrağın rengi zaman içerisinde çevresel faktörler dolayısıyla solmuştu. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un talimatlarıyla Türk Bayrağı’nın onarımına başlandı.

Newsweek’e Kapak Olmuştu! 600 Metrekarelik Türk Bayrağı Onarıldı (2)

Bayraktepe mahallesinde bulunan dev bayrağı, yaklaşık bir hafta süren bakım onarım çalışmaları ile kırmızı-beyaz renklerine boyanarak tekrar eski haline getirildi. Yapılan dizayn sayesinde dalgalanan bir bayrak görünümünde bulunan dev Türk Bayrağı, Kırıkkale'de Doğu ve Karadeniz illeri ile Güney illerinden Batı illerine karayoluyla seyahat edenler tarafından rahatlıkla görülebiliyor.

Newsweek’e Kapak Olmuştu! 600 Metrekarelik Türk Bayrağı Onarıldı (1)

ANIT BAYRAK HAKKINDA

Proje kapsamında Kırıkkale'de 43 ilin kesişme noktasındaki Bayrak Tepe'de yapılan Anıt Türk Bayrağı bir dönem dünyanın sayılı dergilerinden olan NewsWeek dergisine kapak olurken, Europe Dergisi ve Reuters Haber Ajansı'na da konu olmuştu. Proje aynı zamanda 'Yahoo' arama motorunda da dünyanın ilk 12 eseri arasında seçilmişti. 2006 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılan dev bayrağın yapımında Kırıkkale Kent Konseyi Gençlik Komisyonu adına 13 ilköğretim okulundan 90 öğrenci ve şehit çocuklarının da emeğinin bulunuyor.

Haber: Burak Can

Kırıkkale’de konut satışları son bir yılda yüzde 12,01 düştü Kırıkkale’de konut satışları son bir yılda yüzde 12,01 düştü

Newsweek’e Kapak Olmuştu! 600 Metrekarelik Türk Bayrağı Onarıldı (3)

Muhabir: Burak Can