EN ÖNEMLİ KÜLTÜREL YAPILAR
54. Kütüphane Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü´nde Kırıkkale Kütüphane Müdürlü tarafından etkinlik gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan program, ‘Kütüphane Tanıtım Filmi´ ile devam etti. Daha sonra konuşma yapan Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay, “En önemli kültürel yapılardan biri olan halk kütüphaneleri, sundukları hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişime katkıda bulunan kurumlardır. 21. Yüzyılda kütüphaneler sadece ders çalışılan alanlar olmaktan çıkmıştır” dedi.
EĞİTİM, YARIŞMA SERGİ
Atay, “Kütüphaneler artık kullanıcıların sosyalleşebileceği, çeşitli etkinliklere katılabileceği ve kendilerini ifade edebilecekleri kurumlar haline gelmiştir. Biz de gelişen çağa ayak uydurabilmek, okuyucularımızın ilgisini çekmek ve halka daha iyi hizmet vermek amacıyla 2007 yılından beri Kütüphanemizde Okuryazar buluşması, konferanslar, seminerler, masal saati, kitap okuma saati» film gösterimi eğitim, yarışma sergi gibi çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.”
ETKİNLİKLER KÜTÜPHANELERİN VİTRİNİDİR
“Tüm çalışmaları, Ülkemizin geleceği gençlerimize , çocuklarımızın okuma kültürü, kitap sevgisi, kütüphane alışkanlığı kazanmaları çocuğun kütüphaneyle bağ kurmaları ve zihinlerinde okuma fikrini oluşturmaları için yapılmaktadır. Sosyal ve kültürel etkinlikler, kütüphanelerin halkla bütünleşmesini sağlayan, kütüphane ile halk arasında köprü vazifesi gören ve daha da önemlisi hizmet verdiği insanlara 'yaşam boyu öğrenme' yetisi kazandıran faaliyetlerdir. Bu etkinlikler kütüphanelerin bir nevi vitrinidir. “
HALK KÜTÜPHANELERİ ARASINDA BİRİNCİ
“Kütüphanemiz halk kütüphaneleri içerisinde yapılan kültürel etkinliklerde 1. sırada , ödünç verme ve genel okuyucu sayısında 13. Sırada yer almaktadır. Kütüphane, farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağıdır. Kütüphane, aydınlıktır; aydınlatandır. Kütüphaneler bir şehrin kalbidir. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle muazzam sayıda kaynaklarla, kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek öğrenme fırsatını sunarak, toplumların kültür birikimlerinin korunmasını yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlan Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi çalışanları olarak bizler bilginin ve eğitimin gücüne inanıyoruz.”
DEĞİŞİMİN ÖNEMLİ BİR PAÇASI
“Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğu bilinciyle bizimle bu konularda çalışmak isteyen kurumlarla da her türlü projeye açık olduğumuzu söylemek isteriz. Yeni nesil çocuklar teknolojinin içine doğuyorlar. Her ne kadar küçük yaşlarda çocuklarımızı olabildiğince dijital dünyadan uzak tutmaya çalışsak da teknolojinin günümüzde yaşanan sosyo-kültürel değişimin önemli bir paçası olduğunu kabul etmek zorundayız” dedi.
OKUMANIN YERİ ÇOK ÖNEMLİDİR
Gelişen teknoloji ile birlikte okumanın öneminin daha da arttığını belirten Haktankaçmaz, “Çocuklarımız, kitaplarla arasına asla mesafe koymamalı. Kütüphaneler, dünyayı değiştiren, yaşamlara dokunan, farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağı ve bilginin kalesidir. Toplumumuz için okumanın yeri çok önemlidir. Okuyan toplumlar diğerlerine oranla çok daha başarılıdır. Çocuklarımızın kitap okuması çok önemlidir. Bu konu üzerinde aileler özellikle durmalıdır. Devletimiz çocuklarımızın kitap okuması için çok güzel uygulamalar yapıyor. Bizler her zaman yanlarındayız. 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla bu konuları bir kez daha gündeme getirmek gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.