Sendikacılar Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, geçmiş dönemlerde Kırıkkale’ye hizmet etmiş siyasetçi, sendikacı ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu. Ankara Necati Bey Caddesi’ndeki Ankara Apartmanı’nda düzenlenen programa; eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Beşir Atalay’ın yanı sıra Kırıkkale eski milletvekilleri Sadık Avundukluoğlu, Abdurrahman Ünlü, Nihat Gökbulut ve Kemal Albayrak katıldı. Kırıkkale eski belediye başkanlarından Hayati Karayol ve Cemalettin Akdoğan da buluşmada yer aldı.

Kırıkkale’nin Emektar Siyasetçileri Ankara’da Buluştu (1)

Toplantıya ayrıca Türk-İş eski Genel Başkanı Salih Kılıç, Ankara Keskinliler Dernek Başkanı Mehmet Özder, Yörük Türkmenler Dernek Başkanı İbrahim Özdemir, Kırıkkale’nin tanınmış simalarından Fahrettin Barınal ile Türk Metal Sendikası eski genel merkez yöneticileri Mehmet Soyupek ve Mecit Hazır katılım sağladı. Sendikacılar Derneği yöneticilerinden Doğan Yalçınkaya da programda hazır bulundu.

Kırıkkale’nin Emektar Siyasetçileri Ankara’da Buluştu (3)

Programda konuşan Sendikacılar Derneği Başkanı Abdurrahman Ünlü, şehirlerin yalnızca fiziki yapılarıyla değil, insan kaynağı ve birikimiyle güç kazandığını vurguladı. Emektar siyasetçilerin tecrübe ve bilgi birikiminin Kırıkkale için önemli bir değer olduğunu ifade eden Ünlü, bu tür buluşmaların şehir adına verimli çalışmalara zemin hazırladığını belirtti.

Kırıkkale’nin Emektar Siyasetçileri Ankara’da Buluştu (2)Ünlü, Kırıkkale’de “eşraf” kültürünün yeniden canlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, şehrin siyasetçileri, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesini önerdi. Belediye imkânlarının da değerlendirilmesiyle sosyal etkinliklerin artırılmasının Kırıkkale’ye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kırıkkale’de Bugün Hava Nasıl Olacak 19 Aralık 2025
Kırıkkale’de Bugün Hava Nasıl Olacak 19 Aralık 2025
İçeriği Görüntüle

Sendikacılar Derneği’nin yönetiminde Abdurrahman Ünlü’nün başkan, Mahmut Soysal ve Bayram Eren’in başkan yardımcısı, Mecit Hazır’ın genel sekreter, Doğan Yalçınkaya’nın ise mali sekreter olarak görev yaptığı bilgisi paylaşıldı. Derneğin, Kırıkkale’ye yönelik çalışmaları yakından takip ettiği ve siyasi tecrübeyi genç kuşaklarla buluşturmaya önem verdiği kaydedildi. Uzun bir aranın ardından aynı sofrada buluşan Kırıkkaleli siyasetçiler, birliktelikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, geçmiş dönemlere ait anılarını da paylaştı. Programın, katılımcılar arasında memnuniyet oluşturduğu ifade edildi.

Haber Merkezi

Muhabir: Haber Merkezi