8-15 Ağustos tarihleri arasında, Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de polis ve jandarma ekipleri tarafından trafik denetimleri gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda toplamda 447 bin 672 araç ve sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle işlem yapıldı. Özellikle hız sınırını aşan 134 bin 588 sürücü, araç muayenesini yaptırmayan 26 bin 165 araç sahibi, emniyet kemeri takmayan 17 bin 772 sürücü, sürücü belgesi olmayan 16 bin 102 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 710 araç sahibi ceza aldı. Ayrıca, çakar lamba gibi mevzuata aykırı cihazlar kullanan 275 sürücüye de işlem yapıldı.

Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap! Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap!

İçişleri Bakanlığı, 2024 yılının ilk 7 ayında ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35'inin aşırı hız nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, hız kontrolü için yeni nesil mobil hız tespit sistemlerinin kullanılmaya başlandığını duyurdu. Bu sistemlerin şehir içi ve şehirlerarası yollarda trafik güvenliğini artırmak amacıyla mevcut radar araçlarına takviye olarak eklendiği vurgulandı.

Haber. Sultan Akburu
 

Editör: Sultan Akburu