8-9 Haziran 2024 tarihlerinde ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) düzenlenmiş ve Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de milyonlarca aday, hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmek için sınava girmişti. 16 Temmuz tarihinde ise sınav sonuçları açıklanmış, bazı adaylar istedikleri puanı alamamanın üzüntüsünü yaşarken, bazı adaylar ise istedikleri puanı almanın sevincini tatmıştı.

Okullar açılıyor! Kırıkkale’de kaç öğretmen ve öğrenci ders başı yapacak? Okullar açılıyor! Kırıkkale’de kaç öğretmen ve öğrenci ders başı yapacak?

Bu adaylardan biri de Türkiye’de derece yapan Kırıkkaleli Ahmet Yasir Polat oldu. Ankara Fen Lisesi mezunu olan Polat, YKS’nin ikinci oturumu olan AYT matematikte 40 doğru 0 yanlış, fizikte 14 doğru 0 yanlış, kimyada 13 doğru 0 yanlış ve biyolojide 13 doğru 0 yanlışlık netleri ile sayısalda Türkiye 6’ncısı oldu.

Elde ettiği başarı ile Kırıkkaleli vatandaşları gururlandıran Ahmet Yasir Polat’ın annesi Hicran Polat ve babası İsmail Polat’ın farklı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptıkları, ablası Özge Polat’ın ise Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuduğu öğrenildi.

Haber: Burak Çalışkan

Kırıkkaleli Öğrenciden Gururlandıran Başarı! (2)Kırıkkaleli Öğrenciden Gururlandıran Başarı! (1)Kırıkkaleli Öğrenciden Gururlandıran Başarı! (4)Kırıkkaleli Öğrenciden Gururlandıran Başarı! (3)

Muhabir: burak çalışkan