Kırıkkale’nin Karaahmetli Köyü’nde Kırıkkaleli Kaptan Ayhan Şahin tarafından üretilen ot temizleme tekneleri, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vermeye devam ediyor. Bu makinelerden biri de Türkiye’nin en büyük 4’ncü gölü olan Isparta’daki Eğirdir Gölü’nü temizliyor. Eğirdir Limanı ve kıyı şeridinde çalışmaya başlayan makine, ilerleyen günlerde gölün tamamında temizlik çalışması yapacak.

Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap! Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap!

Eğirdir Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mustafa Özer de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer yaptığı açıklamada, “EKO-BİR olarak gölümüzdeki otlanmanın temizlenmesi için almış olduğumuz ot temizleme teknemiz bugün itibariyle göreve başladı. Başta Eğirdir'imize ve Eğirdir Gölü kıyısına yerleşim birimlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ot temizliği ile beraber Eğirdir Gölümüzün su seviyesinin yükseltilmesi ile alakalı olarak Eğirdir Gölümüzün hem fiziki hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önlenmesinin önüne geçebilmek adına mutluyuz. Bizim önceliğimiz her zaman Eğirdir Gölümüz. Eğirdir gölümüzü temizlemek için, Eğirdir Gölümüzü korumak ve yaşatmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Eğirdir Gölümüzle ilgili duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize ve tarımla uğraşan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önceliğimiz her zaman Eğirdir Gölü olacak" dedi.

Haber Merkezi

Muhabir: haber merkezi