Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 10-16 Ekim 2024 tarihleri arasında siber suçlarla mücadele kapsamında icra edilen çalışmalarda, 41 adet şüpheli kişi tespiti yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 20 adet dijital materyal incelenip, 4 adet nitelikli dolandırıcılık olayı ile ilgili işlem başlatıldı ve 2 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Ayrıca, SİBERAY faaliyeti kapsamında 150 vatandaş bilgilendirildi.
 
Öte yandan, ‘Bilişim Sistemleri ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ suçundan aranmaları bulunan G.Ç., U.S., ve E.B. isimli şüpheli şahıslar ile ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan aranması bulunan O.Y. isimli şüpheli şahıs yakalanarak, hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı. ‘7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.K. isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Ankara’da tır üzerinde taşınan rüzgar türbini kamyona çarptı Ankara’da tır üzerinde taşınan rüzgar türbini kamyona çarptı

Haber Merkezi
 

Editör: Haber Merkezi