Kırıkkale'de İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik destekler artırıyor, kendi işlerini kurarak üretime katkıda bulunabilmeleri için hibe desteğinde bulunuluyor. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlar için hibe destekleri 150 bin TL’den 400 bin TL’ye,eski hükümlü vatandaşların hibe desteklerini 110 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltildi.

İŞKUR Kırıkkale Müdürü Ferhat Metin, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteği başvurularının başladığı duyurarak, “Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı. Hibe Desteği Programı Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarını amaçlayan bir destek programıdır. İskur resmi internet sitemizden “Duyurular” bölümünde yayınlanan Başvuru Rehberi ve Başvuru Kılavuzuna göre hazırlanacak projeler Komisyon tarafından değerlendirilecektir”

Müdür Metin, “Proje başvuruları 07.06.2024 tarihi saat 23:59'a kadar “e-Devlet” üzerinden online olarak yapılacaktır. Elden veya posta ile yapılan proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini 07.06.2024 tarihi saat 17.00'a kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerekmektedir” dedi.

Kırıkkale artık göç veren değil, göç alan il oldu Kırıkkale artık göç veren değil, göç alan il oldu

Haber: Burak Can