Kırıkkale'de yaşayan Afganistan uyruklu ortaokul öğrencisi Şeyda Momeni, okul bahçesinde karşılaştığı Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ile arasında gülümseten diyaloglar yaşandı. Bir anda ilgileri üzerine çeken Şeyda, Kur'an kursu hocası olmak ve badminton spor dalında ilerlemeyi amaçlıyor.

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, okulların eğitim öğretime başladığı 9 Eylül tarihinden itibaren, okul okul, köy köy ve ilçe ilçe ziyaretlerini sıkılaştırdı. Kısa sürede tüm ilçelere giderek ilçelerde çeşitli ziyaret ve temaslarının yanı sıra öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Aydın, toplantılar düzenleyerek eğitim öğretime dair yeni hedefler üzerinde değerlendirmelerde bulundu, yeni eğitim öğretim müfredatına yönelik bilgiler aktardı.

Ziyaretler kapsamında Yahşihan ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokuluna giden Millî Eğitim Müdürü Aydın, Ortaokul öğrencisi Şeyda Momeni ile tanıştı. Okul bahçesinde onlarca öğrencinin arasından Millî Eğitim Müdürü Aydın'ın geldiğini gören ve Aydın'a 'hoş geldiniz' diyen Şeyda, bir anda ilgi odağı oldu. Kısa görüşmede ilginç diyaloglar yaşanırken, Millî Eğitim Müdürü Aydın, Şeyda ile bir süre sohbet etti, derslerini ve bir isteğinin olup olmadığını sordu. Aydın, bir talebinin olması durumunda her zaman kendisine yardımcı olunacağını söyleyerek derslerinde başarılar diledi.

Ehliyet affı son durum! Ehliyet affı son durum 19 Eylül 2024 Ehliyet affı son durum! Ehliyet affı son durum 19 Eylül 2024

Ailesiyle birlikte 7 yıldır Türkiye'de yaşayan ve eğitimine Yahşihan ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda devam eden Şeyda Momeni, aslen Afganistanlı olup, ailenin 5 kardeşinden biri. Kitap okumayı ve okulda çeşitli spor aktivitelerine katılan Şeyda, badminton ile yakından ilgileniyor. Şeyda, spor dalı ve sporda ilerleyerek başarılı olmayı amaçlarken, aynı zamanda Kur'an kursu hocası olmak için derslerine çalışıyor. Derslerindeki başarısını her geçen gün daha da arttıran Şeyda, dini eğitim almak ve bu alanda bilgilerini ilerleterek hedefine ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Haber Merkezi

Kırıkkale’de Eğitim Gören Afganistanlı Şeyda, Badmintona Özel Ilgi Duyuyor (2)Kırıkkale’de Eğitim Gören Afganistanlı Şeyda, Badmintona Özel Ilgi Duyuyor (3)Kırıkkale’de Eğitim Gören Afganistanlı Şeyda, Badmintona Özel Ilgi Duyuyor (1)

Muhabir: haber merkezi