Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram’a erişim engeli getirilmiş, bu durum ise ülke genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Kırıkkale CHP Gençlik Kolları Başkanlığı ise konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu. CHP Kırıkkale İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Emre Demirel, “Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz.” dedi.

Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap! Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap!

Kırıkkale Adliyesi önünde bir basın açıklamasında bulunan Demirel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar il Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi keyfi uygulamalardan biridir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığını bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna şekilde engellemişti. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemi, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir.”

“Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimi de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır.”

“Bizler, AKP hegemonyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz. Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz.”

Haber: Sultan Akburu

Kırıkkale Chp Gençlik Kolları, Instagram Yasağını Eleştirdi (2)Kırıkkale Chp Gençlik Kolları, Instagram Yasağını Eleştirdi (3)Kırıkkale Chp Gençlik Kolları, Instagram Yasağını Eleştirdi (1)

Muhabir: sultan akburu