Kırıkkale'de son yıllarda sıkça yaşanan su boru hattı patlamaları ve su kesintilerine son vermek için kapsamlı çalışmalar başlatıldı. Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında belediye başkanı seçilen Ahmet Önal, altyapı çalışmalarına hız kazandırarak şehrin su sorununu çözmeye odaklandı. Özellikle su kesintilerine sebep olan arızaların giderilmesi için belediye ekipleri gece gündüz çalışıyor.

Başkan Ahmet Önal, su hatlarının yenilenmesi sürecinde yalnızca Kırıkkale Belediyesi değil, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden de destek aldıklarını belirtti. Bu iş birliği sayesinde, su boru hatlarının yenilenmesi daha hızlı bir şekilde yürütülüyor.

Keskin’de su deposuna yıldırım düştü! Keskin’de su deposuna yıldırım düştü!

Son olarak, Kırıkköyü'nde bulunan su deposundan birçok mahalleye su sağlayan boru hattında meydana gelen bir arıza giderildi. Aynı bölgede tekrar sorun yaşanmaması adına hattın bir bölümü tamamen yenilendi. Kırıkkale Belediyesi ekipleri, bu bölgede 300 metre uzunluğunda yeni bir su hattı inşa etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Ahmet Önal, "Şebekeleri iyileştiriyor, kesintisiz su iletimi için 7/24 özverili bir şekilde çalışıyoruz. Kırıkköyü depomuzdan çıkıp birçok mahalleyi besleyen ve sürekli arızalanarak su kayıplarına sebep olan eskimiş isale hattını yenileyerek 300 metre yeni hat inşası gerçekleştirdik" dedi. Başkan Önal, su sorununu tamamen çözmek ve vatandaşlara kesintisiz hizmet sağlamak için altyapıya yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can