İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Tolga Tanrıverdi, yaptığı basın açıklamasıyla partilerinin Türkiye’deki yabancı ve sığınmacı nüfusunun belirlenmesi için kapalı nüfus sayımı yapılması çağrısında bulundu. İl Başkanı Tanrıverdi, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu, Danıştay Başkanlığı’na giderek, ülkeye döviz girişi ve gayrimenkul alımı karşılığında, kanunsuz olarak verilen vatandaşlıkların iptali konusunda dilekçe vermiş ve akabinde 9 Ekim 2024 tarihli grup toplantısında ivedilikle gerçekleştirilmesi zorunlu olan kapalı nüfus sayımına işaret etmiştir. Bu bağlamda İyi Par Kırıkkale İl Başkanı olarak Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’nun önerilerine destek veriyorum. 22 yıllık Ak Parti iktidarının milletimize ve ülkemize verdiği zararların kuşkusuz en büyüğü, sınır kapılarının açılması, sayıları 13 milyonu aşan mültecilerin aziz vatanımıza girmesine neden olmasıdır”

İyi̇ Parti İl Başkanı Tanrıverdi, Kapalı Nüfus Sayımı Çağrısında Bulundu

“Nitekim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parayla satılacak ve pazarlanacak bir ürün olamaz. Sınır kapılarının açılarak ülkenin sığınmacılar tarafından istila edilmesi emperyalist ve Siyonist bir projedir. Türkiye’de 729 bin sığınmacı beyan ekleri adreslerde bulunamamıştır. Kaçakların, suçluların, firarilerin serbestçe dolaşmalarına müsaade edilemez. Son yıllarda ülkemizde hızla artan suç oranları bugün endişe verici bir seviyeye ulaşmıştır. Artan suç oranlarının önüne geçebilmek, etkili çözüm yolları geliştirmek, toplumsal huzuru acilen sağlamak için, asayiş ve güvenliğin ön planda olduğu bir göç politikası geliştirilmelidir”

“Bizde İyi Par olarak, Türkiye’deki sahte vatandaşlıkların tespiti ve ülkemizde yaşayan sığınmacı sayısının netleşmesi için 3 Kasım 2024 Pazar günü, Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte nüfus sayımı yapılmasını öneriyoruz. Kapalı nüfus sayımı Türkiye’deki yabancı ve sığınmacı nüfusunun belirlenmesi için haya bir fırsattır. Özellikle kaçakların tespit edilip deport yani sınır dışı edilmesi ve suç kadı ve yakalama kararı olan kişilerin tespiti de bu sayımla mümkün olacaktır. 24 yıldır gerçekleştirilmeyen kapalı nüfus sayımı ülkemizin sokaklarının yeniden güvenli hale gelmesi ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmesi için bir seçenek değil, zorunluluktur. Bu bağlamda devletimizden 3 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilmesini önerdiğimiz kapalı nüfus sayımı teklifimizin hazırlıklarının yapılıp, bu önerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Özgür Özel’in Kırıkkale ziyaretinde dikkat çeken pankart! Özgür Özel’in Kırıkkale ziyaretinde dikkat çeken pankart!

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can