Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde, normal doğum oranları yüksek, sezaryen ve primer sezaryen oranları düşük olan hekimlere ve birim çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, beraberinde Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Serkan Ceyhan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Pakize Gözde Gök, Şube Müdürü Hülya Bulut ve Dr. Ebe Fatma Nilüfer Topkara ile birlikte Yunus Emre Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında; TDL Ünitesi/Doğum Salonu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi, Emzirme Odaları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Relaktasyon Polikliniği, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Anne Sütü Hazırlama Odası gibi birimlerde incelemelerde bulunuldu. Heyet, bu alanlarda görev yapan sağlık personelinden detaylı bilgi alırken, hastanede tedavi gören anne ve bebeklerle de birebir ilgilendi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, emzirme danışmanlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması, relaktasyon polikliniği gibi özel birimlerin aktif kullanımı, emzirmenin devamlılığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Bu kapsamda, söz konusu birimlerde görev yapan hekim ve ebeler, gösterdikleri özverili ve başarılı hizmetlerden ötürü Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici tarafından teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı.