Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğinde düzenlenen Siber Vatan Bootcamp etkinliğinin kapanış ve sertifika töreni Antalya'da gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, programa telefonla görüntülü olarak katılarak, küresel iletişim kesintilerine değindi ve milli teknoloji ürün ve hizmetlerinin önemini vurguladı.

Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024 Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024

Kırıkkale'den bu projeye 200'ün üzerinde başvuru yapıldı ve 45 öğrenci eğitim almaya hak kazandı. Sınavı başarıyla geçen 18 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp'e katıldı. Etkinlik kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 400 öğrenci 80 saatlik derin ve teknik eğitim aldı. Bu eğitimler arasında tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yer aldı. Kırıkkale, bu etkinlikte önemli bir rol oynadı ve gençlerin siber güvenlik alanındaki başarılarına katkı sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, Türkiye'nin siber güvenlik ekosisteminin önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Kapanış töreninde, Siber Vatan vizyon buluşmalarına katılım sağlayan siber güvenlik firmalarına teşekkür belgesi takdim edildi ve Siber Vatan Programının ilk girişimcisi olan Cyrops firması ile STM arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi

Gençlerin Siber Güvenlikteki Büyük Başarısı Kırıkkale'nin KatkısıGençlerin Siber Güvenlikteki Büyük Başarısı Kırıkkale'nin Katkısı1

Muhabir: haber merkezi