Kuşcu, 4688 sayılı sendikalar kanununun memurların lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve uygulanabilir hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
3+1 istihdam modeline de değinen Kuşcu, söz konusu düzenlemenin şu an Meclis’te olduğunu hatırlatarak, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya’nın bu uygulamanın 1+1 modeline dönüşmesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde başlatılan becayiş uygulamasına da değinen Kuşcu, uygulamanın tayin sorununa tam anlamıyla çözüm getirmese de olumlu bir adım olduğunu ifade etti. Bu sistemin geliştirilerek sağlık çalışanlarının yıllardır yaşadığı mağduriyetleri hafifleteceğine inandıklarını söyledi.
Kuşcu, sağlık çalışanlarının en öncelikli taleplerinden birinin sosyal haklarının geliştirilmesi olduğunu belirterek, "Gelişen ekonomiden sağlık çalışanlarının da hak ettiği payı alması ve çalışma koşullarının daha insani hale getirilmesi gerekmektedir." dedi.
Gelir adaletsizliği, emekliliğe yansımayan ödemeler, yüksek vergi yükü ve meslek kanunu eksikliği gibi temel sorunların sağlık çalışanlarını derinden etkilediğini belirten Kuşcu, bu konuların önem sırasına göre düzenlenerek hayata geçirilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Haber: Burak Çalışkan