SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ikinci yarısı için uygulanan yüzde 24,73 oranındaki 6 aylık enflasyon farkının ardından, kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler için ek iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Bu amaçla AK Parti yetkilileri Ankara'da bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Bugün AK Parti'den en düşük emekli maaşı zammına ilişkin açıklamalar geldi. TBMM’de Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı zammı düzenlemesiyle ilgili bir soruya yanıt verdi. Güler, "Çalışmalarımız henüz bitmedi, hafta başında açıklayacağız" diyerek konuya açıklık getirdi.

Bu açıklamanın ardından gözler, düşük emekli maaşına yapılacak zammın netleşeceği hafta başına çevrildi. Yaklaşık 1,8 milyon emekli, açıklanacak zam haberini sabırsızlıkla bekliyor.

Kök maaşı düşük olan 1 milyon 780 bin emekli, ek zam beklentisi içindeyken, en düşük emekli aylığında yapılacak artış düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

LG yapay zeka destekli yeni nesil ev asistanı ThinQ ON'u tanıtacak LG yapay zeka destekli yeni nesil ev asistanı ThinQ ON'u tanıtacak

Güler, daha önce en düşük emekli aylığında artış yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmalar yürüttüğünü belirterek, bu çalışmalar tamamlandığında etki analizleriyle birlikte değerlendirme yapılacağını ifade etmişti.

Daha önceki açıklamalarda, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığı ve emeklilerin tümüne refah payının yansıtılmayacağı belirtilmişti.

Haber Merkezi
 

Editör: Haber Merkezi