Demirel açıklamasında, eski İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ başta olmak üzere ayrılan isimlerin görev yaptıkları süre boyunca partiye beklenen katkıyı sunamadıklarını öne sürdü. Eski yöneticilerin partiye fayda sağlamadığını savunan Demirel, bu isimlerin CHP'den ayrılmasının parti açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Açıklamasında Onur Yüksel Bozdağ'ın il başkanlığı dönemini de değerlendiren Demirel, CHP'nin bu süreçte ilçe belediyesi kazanamadığını, üye sayısında istenilen artışın sağlanamadığını ve partinin büyüme potansiyelinin değerlendirilemediğini ifade etti. Demirel ayrıca, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesindeki aday belirleme sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu. Demirel, eski İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ’ın rakipsiz bir şekilde milletvekili adayı olabilmek için mevcut Milletvekili Ahmet Önal'ı istifa ettirip, belediye başkanı adayı yaptığını bu nedenle Kırıkkale'nin bir milletvekili eksik kaldığını öne sürdü.
CHP Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Demirel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyet Halk Partisindeki görevlerinden ayrılarak Yeni Parti saflarına katıldıklarını açıklayan eski İl ve İlçe Başkanları hakkında Partimizce bir açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Evvela bilinmelidir ki bu ayrılıklar Cumhuriyet Halk Partisi için bir eksilme değil, arınma sürecidir. Başta eski İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ olmak üzere görev yaptıkları sürece partimize bir iğne ucu kadar faydalı olmayıp, koltuk işgal etmekten ve Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın kişisel başarılarından gayri zerre katkı sağlamayan hatta şaibeli kurultay sürecinin parçası olarak Kurucu İrade olan Cumhuriyet Halk Partisini içinde bulunduğumuz sürece iten kişilerin Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılmaları ancak ve ancak arınma sözcüğüyle telaffuz edilebilir.”
“2018 yılında Ahmet Önal’ın Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinden sonra “atanarak İl Başkanlığı görevine getirilen” Onur Yüksel Bozdağ, bir tane ilçe belediyesi kazanamamış, üye sayılarını artıramamış, kendi çıkarları için Atatürk’ün koltuğu olarak tabir edilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı koltuğunu işgal etmiştir. Kamuoyunda sıkça dile getirilen vekalet ilişkilerinden ziyade, 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adayı olan Mustafa Pekdoğan ile rahat bir seçim zaferi yaşanacakken, uyduruk anketler ortaya atarak sadece Ahmet Önal ile seçim kazanılabileceği fikrini benimsetip seçilmiş milletvekilini istifa ettirerek belediye başkan adayı yapmış sırf bir sonraki seçimde rakipsiz aday olabilmek için Kırıkkale’yi bir milletvekili eksik bırakmıştır.”
“Kırıkkale’nin nüfus olarak en büyük ilçesi olan Yahşihan’da 2023 Genel Seçimlerinde birinci olan partimiz bir yıl sonra yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ancak üçüncü olabilmiş bu süreçte İlçe Başkanı olan Hüseyin Baş partimizin adayını desteklemek yerine köstek olmuş, etrafını boşaltmış Yahşihan Belediyesinde çalışan aile bireylerinin kariyerini parti menfaatlerinin üzerinde tutmuştur.”
“Onur Yüksel Bozdağ ve Hüseyin Baş ile birlikte istifa eden diğer İlçe Başkanları da görev yaptıkları sürelerde partimizi hak ettiği yerlere taşıyamamış, potansiyel oy oranlarına yaklaştıramamıştır. Kırıkkale gibi bir Cumhuriyet Kentinde Cumhuriyet Halk Partisi bir tane ilçe belediyesi kazanamamış, kazanmak bir yana tabela partisi görüntüsü vererek oy oranları diğer partiler içerisinde yer almıştır. Örnek verecek olursak bir il genel meclisi üyesi çıkarttığımız Balışeyh’te belediye başkanlığı oyumuz sadece 68’de kalmıştır. Bu utanç dahi istifa etmelerine sebep olmazken, Yeni Partiye katılmak için istifaları bizim için yukarıda belirttiğimiz gibi arınmaktan başka bir şey ifade etmemektedir.”
“Herkes tarafından bilinir ki Cumhuriyet Halk Partisinin resmi kuruluş tarihi 9 Eylül 1923 olsa da, partililerimiz tarafından kabul edilen tarih Sivas Kongresinde Anadolu ve Rumeli’de yer alan Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleştirilmesi kararı olmuştur. Anadolu’nun her bir rengini, dilini, kültürünü birleştirmek bir görmek ana misyonu olan Partimizin koltuğunu işgal eden kişiler, partimizin Kırıkkale’nin her bir yöresinde birinci olma potansiyeli taşıdığı dönemde katılımlara karşı kapıları kapatmış, partimizde siyaset yapma arzusu taşıyan kişilere sağcı-faşist gibi eski yüzyıl söylemlerini kullanarak büyümesinin önüne geçmişlerdir. Küçük olsun benim olsun anlayışlarıyla siyaset yapan eski yönetimin yeni partide yapacakları da, Kırıkkale’yi muhalefetsiz bırakmak pahasına kendilerine koltuk kapmak olacaktır. Bu zihniyetin Kurucu İrade olan Cumhuriyet Halk Partisinde yeri zaten olmamalıdır.”
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak arınma sürecini yenilenme süreci olarak değerlendiriyor; yapılacak ilk Genel Seçimlerde birinci olma, ilk Mahalli İdareler Seçimlerinde en az 3 ilçe Belediyesi kazanma hedefini ortaya koyuyoruz. Bu hedef doğrultusunda ilçelerimizde ince eleyip sık dokuyarak partimizi yapılacak Kurultay sürecine taşıyacak olan kadroları belirleyip, kongreler sonrasında iktidar olma hedefiyle kalan güne, yaşanacak sürece bakmaksızın seçim çalışmalarına start vereceğimizi ilan ediyoruz.”




