Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024 Engelli öğretmen ataması son durum? 16.09.2024

İddiaya göre Delice Belediyesi, Delice ilçesine bağlı olan Büyükyağlı Köyü’ndeki suyu kullanmak amacıyla köyde sondaj işlemi başlattı. Köy halkı ise başlatılan çalışmaya tepki gösterdi. Köylünün tepkisi sonrası belediye ekipleri ile köylüler arasında arbede yaşandı. Olaylar sonrası olay yerine jandarma ekipleri geldi. Jandarma ekipleri, yaşanan olayları güçlükle yatıştırdı. 

(Büyükyağlı Köyü Muhtarı Veysel Akçadağ ve Büyükyağlı Köyü eski Muhtarı Ümit Aytekin)
757D0698 6C04 4A14 Ad59 9Df130C3Bf6D

Konuya ilişkin Manşet Gazetesi’ne açıklama yapan Büyükyağlı Köyü Muhtarı Veysel Akçadağ, “Yeni seçilen belediye başkanımız sanki burası sahipsiz bir yermiş gibi her şeyini ayarlamış, getirmiş sondaj makinesini bizim kuyunun 6-7 metre yanına sondaj vurmaya başladı. Bizim köylü bu duruma tepki gösterdi, şikayete gitti. Ben belediye başkanıyım ben asarım, ben keserim, işte devlet de benim, emniyet de benim diyor. Şuan sondaj durduruldu. DSİ’den gelen insanlarımız var, kaymakam bey de orada.  Bizim şuan suyumuz kendimize yetmiyor biz susuz kalacağız.” dedi.

(Kırıkkaleli İş İnsanı Erkan Yıldız)

12834139 1701 4153 943B 12F4723F45C8

Manşet Gazetesi’ne konuşan bir diğer isim ise Büyükyağlı Köyü’nün belediyelik olduğu dönemlerde, Büyükyağlı Belediyesi’nde 2 dönem belediye encümen üyeliği görevini yürüten, Kırıkkaleli İş İnsanı Erkan Yıldız oldu. Yıldız yaptığı açıklamada, “Su kuyusu tamamen bizim kendi köyümüze ait. Ben görev yaptığım süreçte de bu olaylara vakıfım. Şuan mağdur edilmek istenen bizim köyümüz. Biz burada haklıyız, kesinlikle köyümüzün suyunun burandan alınıp Delice’ye taşınmasını istemiyoruz. Tabi ki Delice halkı da elbette susuz kalmasın ama koskoca belediye neden gelip de bizim kuyumuzun 5 metre yanında kuyu vurmak istiyor? O da gitsin 100 metre ileriden bir arazi satın alıp, oradan kuyusunu vursun, suyunu çıkarsın. Bu yaşanan olaylar, ne Büyükyağlı’ya ne de Delice’ye yakışmamaktadır.” dedi.

Öte yandan Büyükyağlı Köyü eski Muhtarı Ümit Aytekin’in 2 yıl önce de yaşanan su tartışmaları sonucu, Kırıkkale Valiliği’ne giderek, söz konusu su kuyularının olduğu bölgeyi Büyükyağlı Köyü adına tahsis ettirdiği öğrenildi.

Haber: Burak Çalışkan

Editör: Burak Çalışkan