Araç yangınlarına karşı uzmanlardan basit önlem uyarısı Araç yangınlarına karşı uzmanlardan basit önlem uyarısı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mahmudiye ilçesi Orta Mahalle’de Mahmudiye Belediyesi tarafından yapımı devam eden Göletli Park ve mesire alanı çalışmalarına destek veriyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri yeşil alan tesisi (toprak tesviye, bitki dikimi, çim ekimi) ve altyapı tesis işlerini büyük bir özveriyle yürütüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler gölet çevresi korkuluk montajını tamamlarken, bitkisel uygulama ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bin 56 adet fidan dikimi yapıldı

Mahmudiye Belediyesi tarafından kısa süre içinde hizmete açılarak ilçeye kazandırılması planlanan 30 bin metrekarelik park içerisinde çocuklar için açık yüzme havuzu, at binme tesisi, gölet, kamelyalar, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, restoran ve halka açık dinlenme alanları bulunuyor. Mahmudiye’nin çehresini değiştirecek park için Büyükşehir Belediyesi de desteklerini sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından büyük bir özenle dikilen bitkiler ve yerleştirilen korkuluklar göletin çevre düzenlemesiyle birlikte estetik bir görünüm kazanmasına katkı sağlıyor. Yaklaşık 19 bin metrekarelik yeşil alana sahip park içinde şimdiye kadar 3 bin 200 metrekarelik alanda çim ekimi ve çalı dikimi Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tamamlandı. Ağaç dikimi ve tesviye çalışmaları devam ederken, Nisan ayı sonu itibarıyla 164 adet yapraklı ağaç, 17 adet ibreli ağaç ve 875 adet çalı dikimi yapıldı.

Bölge sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan bu alanın, yaz aylarında özellikle ailelerin ve çocukların uğrak noktası olması bekleniyor.

Kaynak: İHA