İlgili duyuruya göre, başvurular 12-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden online olarak yapılacak. Belgelerin teslimi ise 2-13 Eylül 2024 tarihleri arasında TCDD Taşımacılık AŞ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla gerçekleştirilecek.

İşçi alımı için adayların bazı şartları taşıması gerekiyor. Adayların, belirli suçlardan hüküm giymemiş olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik veya malullük aylığı almıyor olmaları, 18-35 yaş aralığında olmaları ve askerlikle ilişiklerinin bulunmaması gibi koşullar aranıyor. Ayrıca, başvuruların ikamet adresine göre değerlendirileceği ve adayların ilan tarihindeki eğitim düzeyine sahip olmaları gerekmektedir. Adaylar, vardiyalı çalışma düzenine ve gece çalışmasına uygun olmalıdır. Ayrıca, fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak görevlerini yerine getirmeye engel bir sağlık sorunu olmaması gerekiyor.

Her aday yalnızca bir iş yeri ve meslek dalı için başvuruda bulunabilecek. KPSS puanıyla belirlenen adaylar, başvuru sonrası istenen belgeleri teslim edecekler. Gerekli belgeler arasında diploma fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik belgesi, KPSS sonuç belgesi, adli sicil belgesi ve e-devletten alınacak yerleşim yeri raporu yer alıyor. Özellikle kaynakçı adaylarından mesleki yeterlilik belgeleri talep edilecek.

Belgelerin tesliminden sonra olumlu değerlendirilen adaylar sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınav, beceri ve mesleki yeterlilik alanlarında yapılacak ve sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar belirli sağlık kontrollerine tabi tutulacak.

Duyurular ve sınav sonuçları TCDD Taşımacılık AŞ'nin resmi internet sitesinden takip edilebilecek. Başarılı adaylar, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutulacak, bu süreçten olumsuz sonuç alanlar işe alınmayacak.

Unvanlar için aranan mezuniyet şartları şöyle;

Is Ilaniiii-1

Ehliyet affı son durum! Ehliyet affı son durum 19 Eylül 2024 Ehliyet affı son durum! Ehliyet affı son durum 19 Eylül 2024

Haber: Sultan Akburu

Editör: Sultan Akburu