Dün Malatya’da 5.9 büyüklüğünde, bugün ise Sivas’ta 4.7 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. Her iki deprem de Kırıkkale’nin bazı bölgelerinden hissedildi. Yaşanan depremler sonrası Kırıkkaleli vatandaşlar, Kırıkkale’nin kaçıncı derece deprem bölgesinde olduğunu merak etmeye başladı. 

İşte, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) verileri doğrultusunda illerin deprem bölgesi dereceler…

Yılmaz: “Ürettiğimiz vagonlarla küresel rekabette güçlü konuma ulaşacağız” Yılmaz: “Ürettiğimiz vagonlarla küresel rekabette güçlü konuma ulaşacağız”

BİRİNCİ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, KIRIKKALE ve Siirt.

İKİNCİ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

DEPREM HARİTASINA GÖRE EN AZ RİSKLİ İLLER
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

Haber: Burak Çalışkan
 

Editör: Burak Çalışkan