Eğitimde, mekânda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik seviyesini sürekli artıran Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ), 2024 Yılı YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Engelsiz Üniversite Bayrakları ve sertifikalar ile ödüllendirildi. Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan enstitü, fakülte ve meslek yüksekokullarına ödülleri, KKÜ Senato Salonu’nda düzenlenen törenle KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından verildi.

Yök'ten Kkü’ye Engelsiz Üniversite Ödülü (5)

Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ve Merkez Kampüsü, mekânda erişilebilirlik konusunda yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik alanında sunduğu imkânlarla geçtiğimiz yıllarda Mavi Bayrak sahibi olan Eğitim Fakültesi, erişilebilirliğini daha ileri seviyeye taşıyarak bu yıl Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümleri için Engelsiz Program Nişanı alma başarısı gösterdi.

Yök'ten Kkü’ye Engelsiz Üniversite Ödülü (4)

Kırıkkale Valisi Makas, gençler büyük bir medeniyetin mirasçılarıdır Kırıkkale Valisi Makas, gençler büyük bir medeniyetin mirasçılarıdır

Güzel Sanatlar Fakültesi, Turuncu Bayrak adaylığına hak kazanırken; Tıp Fakültesi ise Turuncu Bayrak ve Yeşil Bayrak adaylığına hak kazandı. Kırıkkale Meslek Yüksekokulu ve Merkez Kampüsü, Mavi Bayrak adaylığına layık görüldü. Öğrencilere, personele ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verme gayretiyle engelsiz ve erişilebilir kampüs çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, bayrak ve sertifikaların kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yök'ten Kkü’ye Engelsiz Üniversite Ödülü (7)

Bu yıl Engelsiz Üniversite Ödülleri için 112 üniversiteden toplam 1709 başvuru yapıldı. 48 panelist tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, 76 üniversite toplam 319 bayrak almaya hak kazandı. Bu bayraklardan 228'si mekanda erişilebilirliğe verilen turuncu bayrak, 55'i eğitimde erişilebilirliğe verilen yeşil bayrak ve 36'sı ise sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen mavi bayrak oldu.

Haber: Burak Çalışkan

Muhabir: Burak Çalışkan