Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurlu Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale TMO Müdürlüğüne ziyaret etti. 2015 hasat sezonu çalışmalarını ile ilgi olarak TMO Müdürü Muharrem Belen,bilgi aldı. Belen bu sezon randevulu alımlarda ortalama günlük 1 milyon 500 bin Kg alım yapmayı hedeflediklerini söyledi.
SEZON DEĞERLENDİRİLDİ
2015 hububat alım sezonu öncesi Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer beraberinde Tescil ve İstatistik Müdürü Berat Uludoğan ile birlikte Kırıkkale TMOya ziyarette bulundu. ziyarette,TMO Müdürü Muharrem Belen,TMO Müdür Yardımcısı Mehmet Ekici, TMO Şube Yardımcısı Ahmet Aktaş, Başuzman Mustafa Yaner hazır bulundu. Bir yandan TMOnun çalışmaları hakkında bilgi alan Borsa Başkanı Sümer, diğer taraftan sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
RANDEVULU ALIM
Nisan ayı yağışların oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, üreticilerin üst ilaçlamalarını tamamlandığını, sürecin çiftçiler açısından oldukça iyi ilerlediğine vurgu yaptı. Kırıkkale TMO Müdürü Muharrem Belende, bu sezonda da randevulu alımlara ağırlık vereceklerine dikkat çekerek, randevulu alımlarında ortalama günlük 1.500.000 Kgın hedeflendiğine işaret etti. Belen Bölgemizde bitki gelişimi mükemmel şekilde ilerliyor. Hububatta kardeşleşme üst seviyede seyrediyor. Verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.




