ASFALT YOL KULLANILMIYOR
Roketsan’ın Kırıkkale’deki dev yatırımı hızla yükselirken, inşaatı yürüten Siyah Kalem firmasına karşı köy halkından gelen tepkiler artıyor. İnşaat alanına giden asfalt yol tamamlanmış olmasına rağmen, Siyah Kalem’e ait ağır tonajlı kamyonlar, köy içinden geçmeyi tercih ediyor. Bu araçların köy yolunu kullanması, yer altındaki su borularının sürekli patlamasına neden oluyor. Köylüler, sık sık bu sorunu yetkililere bildirdiklerini ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini belirtiyor.

Kırıkkale’de 4 mahalleyi birbirine bağlayan yol ulaşıma açıldı Kırıkkale’de 4 mahalleyi birbirine bağlayan yol ulaşıma açıldı

SU KAYNAKLARININ İSRAFINA NEDEN OLUYOR
Köyün yollarında bozulmalara ve yoğun tozlanmaya neden olan ağır araçların yarattığı basınç, neredeyse her gün yeni bir su patlağına yol açıyor. Köylüler ise bu patlaklardan ötürü uzun süre su sıkıntısı çektiler. Köylüler, devletin inşaat için özel bir yol yapmasına rağmen Siyah Kalem firmasının bu yolu kullanmayıp, köy yolunu tercih ettiğini ifade ediyor. Bu durumun köydeki yolların bozulmasına ve su kaynaklarının israf olmasına yol açtığını belirterek, yetkililerden çözüm bekliyorlar.

Haber: Çağlar Atmaca

Editör: Çağlar Atmaca