33 BİN SEÇMEN OY KULLANMADI
31 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimler hem Türkiye’de hem de Kırıkkale’de değişimin ateşini yaktı. Kırıkkale tarihinde ilk defa (il olduktan sonra) CHP Belediye Başkanlığını kazanırken Ak Parti sandığa gömüldü. Kırıkkale’de Cumhuriyet Halk Partisi 50 bine yakın oy alarak %50 oy alırken, Ak Partinin oyu 23 binde kaldı. Ak Partinin oyları Kırıkkale’de ilk kez %23’e gerilerken Milliyetçi Hareket Partisi ise 19 bin oy alarak %19’da kaldı. Seçimin ilginç yanı katılım oranında olurken Kırıkkale merkezde sandığa gitme oranı %76 oldu. Kırıkkale’de tam 33 bin seçmen sandığa gitmezken, sandıktan ikinci çıkan, oy kullanmayanlar oldu.

KATILIM NEDEN DÜŞTÜ!
Siyasi hareketliliğin en çok olduğu ve her seçim sandığa katılım oranının yüksekliğiyle rekorlar kıran Kırıkkale’de sandığa katılım oranının bu kadar düşük olması sürpriz olarak karşılandı. Emeklilerin yoğun yaşadığı Kırıkkale’de birçok emeklinin, maaş tepkisinden sandığa gitmediği düşünülürken, Ak Parti bu kez seçim kazanmak için tüm tuşlara basamadı, seçmeni de oy kullanmadı yorumlarına neden oldu. Milliyetçi – Muhafazakar kimliğiyle dikkat çeken Kırıkkale’de milliyetçi ve muhafazakar seçmen küskün olmayı tercih ederken, değişim isteyen seçmen ise Ahmet Önal’a rekor kırarak zafer kazandırdı. Ülkede ki ekonomik durum sandığa Türkiye genelinde bariz bir şekilde yansırken, Ak Partinin bu hezimetten sonra ekonomi politikalarında nasıl davranacağı merak konusu oldu.

Haber: Çağlar Atmaca

Özgür Özel’in Kırıkkale ilgisi! Yine Kırıkkale’yi işaret etti! Özgür Özel’in Kırıkkale ilgisi! Yine Kırıkkale’yi işaret etti!