Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve Ankara Bilim Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Yolcu ile izleyicilerin sorularını cevaplayan Rektör Aslan, tercih sürecindeki gençlere Kırıkkale Üniversitesi’nin başarıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerin önemli sorumluluklarının olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Üniversite, evrensel bir kurumdur. Sadece tel sınırlar içinde kapalı kalamaz. Şehrinin, ülkesinin ve dünyanın sorunlarına paydaşlarıyla birlikte dokunmalı ve çözümler üretmelidir. Savunma sanayisinin kalbi olan bir şehirde, Kırıkkale’de olmamız da bizi bu alanda proje bazlı çalışmalar yapmaya teşvik ediyor. Üniversitemize yeni  gelecek olan öğrencileri neler motive eder? Üniversite olarak bizim dört temel motivasyonumuz var. Öncelikli olarak öğretim planımızın dünyada rüştünü ispat etmiş yerlerle aynı seviyede olup olmadığına dikkat ediyoruz ve müfredatımızı sürekli güncelliyoruz. İkinci motivasyonumuz ise, teorik eğitimle yetinmeyip öğrencilerimizi sektörle buluşturuyoruz. Öğrenciler, planlama ve koordinasyonu proje yaparak öğrenir. Öğrencilerimizin, TÜBİTAK ve öğretim elemanlarımızın proje çalışmalarında aktif olarak rol almalarını sağlamamız da bir diğer motivasyon kaynağımızdır. Dördüncü motivasyon kaynağımız; öğrencilerimizin sektöre hakim olmaları ve daha mezun olmadan sektörde iş bulabiliyor olmalarıdır. Sektör temsilcileriyle imzaladığımız 71 proje bazlı protokolümüz var. Bu protokoller kapsamında sektör temsilcileri öğrencilerimizle iş görüşmeleri ve öğrencilerimize istihdam sağlıyor. Bu dört motivasyon kaynağı, öğrencilerin mezuniyet sonrasına hazır olmaları açısından büyük önem taşıyor. Barınma, ulaştırma, öğretim elemanı kazandırılması gibi konular zaten bizim asli vazifemizdir. Bizim net bir farkımız var. Biz sadece sanayi firmaları ile değil farklı alanlarda da iş birliği çalışmaları yapmaktayız. Örneğin Hukuk Fakültemizde okumak isteyen öğrencilerin, Ankara’da ve Kırıkkale’deki yargı mensuplarıyla bir araya gelme fırsatı olduğunu belirtmek isterim. Öğrenciler, gönül rahatlığıyla Üniversitemize gelebilirler. Üniversitemizin kapıları herkese açık. Öğrencilerimiz, hocalarıyla rahatça iletişime geçebilir. Her dönem öğrencilerimizle buluşup onların taleplerini dinleriz ve bu taleplerin hangilerinin yapılıp hangilerinin yapılmadığını da sürekli takip ederiz. Öğrenciler, bizlere ailelerin emanetidir. Medeniyetimizde emanete çok önem verilir. Bu anlamda bizi tercih edebilirsiniz. Biz her yıl başında il protokolü ve esnaflarımızla öğrencilerimiz için toplantı yapmaktayız. Huzurlu bir üniversite ve huzurlu bir şehiriz. Ayrıca şehrimiz huzurlu ve şehir yöneticileri öğrencilerin taleplerine çok ilgilidir.” dedi.

“YAKIN GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYE’SİNİ BERABER İNŞA ETMEK İÇİN BİZİ TERCİH ETMENİZİ BEKLERİZ”

Kırıkkale Üniversitesi’nin neden tercih edilmesi gerektiğini açıklayan Rektör Aslan, “Akreditasyon, en basit tanımıyla herhangi bir ürünün, hem ulusal anlamda hem uluslararası anlamda kabulünü ifade etmektedir. Kulağa yabancı bir kelime gibi gelse de bu kelime bizim hayatımıza 1502 yılında girmiştir. Sultan II. Beyazıt Han, Bursa’daki ticareti düzenlemek için elimde gördüğünüz bu kitapçığı yani dünyanın ilk kalite standardı olan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’yı çıkartıyor. Üniversitemizden aldığınız diploma ile bazı standartları sağladığınızı ispat edersiniz. Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini beraber inşa etmek için bizi tercih etmenizi bekleriz. Hangi bölüm veya program olursa olsun teorik bilgi yetmez, gençlerimiz bu bilgiyi uygulamaya da dökmelidir. Üniversitemiz, bunu protokollerle sağlamaktadır. Biz yapmış olduğumuz iş birliği protokolleriyle öğrencilerimizin pratik beceriler kazanmasını da sağlıyoruz. Sektöre öğrenciyken adım atmak, mezuniyet sonrası kimsenin yardımı olmadan iş bulmak ve işi tam manasıyla öğrenmek için Üniversitemizi seçmelisiniz. Biz genç bir üniversiteyiz ve THE (Times Higher Education), Greenmetrics ve Webometrics gibi uluslararası sıralamalarda başarı grafiğimizi yıldan yıla yukarı taşıyoruz. Uluslararası alanda Times Higher Education (THE) sıralamasında 1501+ bandındayız. Genç üniversiteler sıralaması olan THE Young University Rankings’te 501+, THE Asya Üniversiteleri sıralamasında ise 501+ bandındayız. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında 937. sıradan 888. sıraya yükseldik. Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında 1875. sıradayız. Bu başarıların kazanılmasında emeği olan öğretim elemanlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

‘’GENÇLERİMİZİN KAYBEDECEK ZAMANLARI YOK”

Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sinin mimarı olacak gençlerin yetiştirilmesi vazifesinin üniversitelerin omuzlarında olduğunu ifade eden Rektör Ersan Aslan, “10 aydır Gazze’de soykırım yapan bir ülke, Filistin halkının önemli bir temsilcisi olan İsmail Haniye’yi şehit etti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yaşanan olaylar bizlere gençlerimizin hangi üniversiteyi seçerlerse seçsinler kaybedecek zamanları olmadığını göstermektedir. Üniversitelerimiz, Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si vizyonuna uygun şekilde gençlerimizi yetiştirmekle mükelleftir. Güçlü Türkiye’nin kurucusu olacak gençlerin 2053’e, 2071’e hazır olmaları gerekiyor. 6,5 yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında müsteşar olarak görev yaptım. Bu süreçte gerek kendi çalıştığım bakanlığın gerekse diğer bakanlıkların çalışmalarına Cumhurbaşkanımız her zaman önemli destekler verdi. Cumhurbaşkanımız bizlere maddi destek verdiği gibi bizleri bu çalışmalar için cesaretlendirmektedir. Bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.

Kırıkkale Milletvekili Öztürk, “Gazilik; hiç tükenmeyecek iftihar kaynağıdır” Kırıkkale Milletvekili Öztürk, “Gazilik; hiç tükenmeyecek iftihar kaynağıdır”

Haber: Burak Çalışkan

Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (7)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (6)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (5)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (4)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (3)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (2)Rektör Aslan, “Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sini Beraber Inşa Etmek Için Üniversitemizi Tercih Edin” (1)

Muhabir: burak çalışkan