Kırıkkale’de, yollar yenileniyor! Kırıkkale’de, yollar yenileniyor!

ONLARCA MAĞDURU VAR!
Kırıkkale’de vatandaşı canından bezdiren trafik polislerinin keyfi uygulamalarını bir yenisi eklenmiş bu sefer eşim hakim diyerek herkese zulmeden polis kameralara yakalanmıştı. Sosyal medyada yayılan kamera görüntüleri polisin acımasızca vatandaşlara saldırdığını gözler önüne sererken, görüntüler yerel ve ulusal medyaya yayıldı. Sosyal medyada aynı polis memurunun mağduru olduğunu ifade eden vatandaşlar olaylara tepki gösterirken, aynı polis memurunun onlarca kişiye aynı muameleyi uyguladığı ortaya çıktı.
Polis Siddetiii (4)

EMNİYET SESSİZ
Olay sonrası ellerinde ki görüntülerle polis memurundan şikayetçi olunmasına karşın Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmadı. Polis memuru hakkında açığa alınma işleminin de uygulanmadığı ortaya çıkarken Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmadı. Emniyet Müdürlüğünün sessizliği “Bu polisi kim koruyor?” sorusunu gündeme getirirken, Kırıkkaleli siyasetçilerinde sessizliği vatandaşların “Sahipsiz Kırıkkale” tepkisine neden oluyor. İnternet ortamında bir araya gelen polis mağdurları, polis hakkında gerekli işlemler yapılmazsa araç konvoyu yaparak eylem yapacaklarını belirtiyorlar.
Polis Siddetiii (3)

3 YAŞINDA ÇOCUKTA MAĞDUR OLMUŞ
13 Ağustos’ta meydana gelen ve kameralara yansıyan görüntülerde vatandaşların polis tarafından şiddete maruz kaldığı görülürken, kamera kaydından sonra da şiddetin artarak devam ettiği ifade edildi. Gazetemize konuşan olayın mağduru Adem Özcan olay yerinde 3 yaşında bir çocuğunda bulunduğu ve orantısız gazdan çocuğunda etkilendiğini ifade etti. 3 yaşında ki eceden başka 8 yaşında ikiz çocuklarında olay yerinde olduğunu ifade eden Adem Özcan çocukların gece uyuyamadığını ifade etti.
Polis Siddetiii (2)

ŞİDDET DARPA DÖNMÜŞ, POLİS ŞİKAYETÇİ OLMAYIN DEMİŞ
Mağdur Adem Özbek, görüntüleri çeken telefonunda ellerinden alınarak kırıldığını ifade ederken, kamera görüntüleri durdurulduktan sonra darp edildiklerini mağdurlardan birinin 4 gün iş göremez raporu aldığını ifade etti. Hastanede olayın mağdurlarının ilk etapta darp raporunun alınmadığını itiraz ettikten sonra darp raporu alındığını belirten mağdur, olay yerinde şiddete maruz kalan kadınların şikayetçi olmaması için polislerden telkin aldığını ancak kadınların ısrarla şikayetçi olduğunu ifade etti.

OLAYI ÇEKEN TELEFON

Editör: Çağlar Atmaca