TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Türkiye´nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali´nde (TEKNOFEST) Kırıkkaleli öğrenciler; Türkiye ikinciliğiyle büyük bir başarıya imza attılar. İstanbul Atatürk Havalimanı´nda düzenlenen TEKNOFEST´e Kırıkkale´den katılan öğrenciler, büyük bir başarı elde ettiler. Mustafa Kemal Ortaokulu Kalekod takımı, tarafından Gençlik Merkezi DENEYAP atölyesinde hazırlanan “İnsanlık yararına teknoloji yarışması sağlık ve ilk yardım” kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

 

HER KONUDA DESTEK

Öğrencilerden Merve Baş ve Sefa Baş´ı okullarında ziyaret eden MÜSİAD Başkanı Ahmet Çetin, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, her konuda destek sağlayacaklarını ifade etti.  Çetin, “Öğrencilerimiz büyükbaş hayvanların ateş, nabız, adım sayısı ve topallık durumu bilgilerini hayvanların üzerine yerleştirilen cihaz sayesinde ölçüp, kullanıcının telefonuna bilgi veren ve hayvanın hastalık ihtimalini yorumlayan akıllı bir cihaz tasarlandı.”

 

Kırıkkale'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar el yakıyor Kırıkkale'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar el yakıyor

TEBRİKLER

“3D yazıcıdan cihazın muhafaza kutusu üretildi. Telefon uygulaması ve cihazın programlaması da bizzat öğrenciler tarafından yapılarak milli bir teknolojik cihaz üretilmiş oldu. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimiz Sefa Baş ve Merve Baş ile danışman öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Haydar Emin Erdoğan ´ı tebrik ederiz” dedi. Daha sonra Çetin öğrencilere başarılarından dolayı hediye takdim etti. Haber: Kenan Kuzucu