Vali Ali Kolat, beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte yapımı devam eden Nur Cami külliyesini gezdiler. Müftü Bekir Gerek'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı çalışmaların belirli bir aşamaya gelmesinden son derece memnun olduklarını söylediler.

Selimiye Camii'nin mimari özelliklerini taşıyor

Şehrin ortasındaki 300 yıllık çeşme akmayı bekliyor Şehrin ortasındaki 300 yıllık çeşme akmayı bekliyor

Vali Ali Kolat Nur Camii inşaatının gezilmesinden sonra yaptığı açıklamada; ' Nur Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Başta Müftümüz olmak üzere burada çalışan ekip, ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Bizlerde her türlü desteği veriyoruz. Aşağı yukarı %90 fiziki yapısı bitirildi. Ama çalışmalarımız devam ediyor. İç kısmının büyük bir bölümü yapıldı. Çevre düzeni var. Müftülük kısmı ve konferans salonu inşaatı devam ediyor. Tahminen bu inşaatı 15 Kasım tarihinde bitirmeyi planlıyoruz. Güzel bir cami, güzel bir mimari. Selimiye Camii'nin mimari özelliklerini taşıyor. Ama burada yapılan çalışmalar, Türkiye de çeşitli yerlerde yapılan camilerin öne çıkmış birçok özellikleri burada yer aldı.Türkiye de örnek bir cami olacak. İnşallah Kırıkkale'nin de markası olacak. Bu anlamda da bu camimize çok büyük önem veriyoruz. Nasıl ki Osmanlılar, Selçuklular önemli eserler bırakmışlarsa ve günümüzde onlarla iftihar ediyorsak, inşallah gelecekte de bu eserlerle de nesillerimiz iftihar edecektir' ifadelerini kullandı

Camimize destek bekliyoruz

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Ramazan ayına girildiğini belirterek ' Ramazan ayına giriyoruz. Herkesin ramazanı mübarek olsun. Allah hayırlı ramazanlar nasip etsin. İnşallah huzur ve güven içerisinde bir ramazan geçiririz. Ramazan bolluk ve berekettir. İnşallah Ramazan ayı içerisinde de vatandaşlarımızdan camimize destek bekliyoruz. Bir an önce camimizi bitirebilmek için ekonomik anlamda desteğe ihtiyacımız var. Çeşitli kurumların maddi anlamda destekleri oldu. İllerimizin ve ilçelerimizin destekleri oldu. Ama bu işin son noktasını Kırıkkalelilerin koymasını istiyoruz. İnşallah Kırıkkalelilerimizin desteğiyle bu işi sonlandıracağız. Ayrıca her sene olduğu gibi Nur Camii'nin avlusunda teravih namazı kılınacak. Akşam inşallah vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Ben emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Camimizin yapımında çalışan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum.' dedi.