Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağmur etkili olmuş ve sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşmuştu. Sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ise elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Daha sonra elektrik akımının yolda bulunan açık bir kablodan kaynaklı olduğu anlaşıldı. Olay, ülke gündemine bomba gibi düşerken, Kırıkkale’de de çok sayıda açık kablo olduğu dikkatlerden kaçmadı. 

Manşet Gazetesi olarak, konuyu gündeme taşımamızın ardından Başkent Elektrik, kent genelinde bulunan süs aydınlatma direklerine ait açık kabloları kapatmaya başladı. Birkaç gündür Kırıkkale’nin çeşitli noktalarında çalışmalara devam eden Başkent EDAŞ personelleri, çok sayıda açık elektrik kablosu kapattıklarını, Kırıkkale’de yüzlerce açık kablo bulunduğunu ve kısa sürede tamamının kapatılacağını belirtti. Öte yandan, şehir içi aydınlatmalarının belediyelere ait olmasına rağmen Başkent EDAŞ, oluşabilecek zararlı durumların önüne geçebilmek adına, çalışmaları üstlendi.

Kırıkkale’de, gençlere ücretsiz çizgi film eğitimi verilecek Kırıkkale’de, gençlere ücretsiz çizgi film eğitimi verilecek

Haber: Burak Çalışkan

Elektrik Kablolari (4)Elektrik Kablolari (2)Elektrik Kablolari (3)Elektrik Kablolari (1)

Editör: Burak Çalışkan