KIRIKKALE’YE ZULÜM OLDULAR!
Kırıkkale genelinde trafik polislerinin vatandaşa karşı uyguladıkları muamele vatandaşları canından bezdirdi. Birçok Kırıkkaleli vatandaş polislerin keyfi olarak trafik cezası yazdığından şikayetçi olurken mahkemeye yapılan itirazlar delil yetersizliğinden reddediliyor. Anayasaya aykırı olarak vatandaşı uyarı levhasız tuzağa düşüren ve alakasız yerlere çevirmeler koyarak canının istediği muameleyi yapan polis memurlarından şikâyet her geçen gün artıyor. Park halinde araç içerisinde bulunan vatandaşlara dahi işlem yapan polisler, itiraz halinde mahkemede delil karartarak vatandaşı mağdur ediyor. Vatandaşa üst perdeden konuşan, tahrik eden, sinir katsayılarıyla oynadıktan sonra yaka kameralarını açarak polise karşı mukavemet gibi gösteren trafik polislerinin gerçek yüzü vatandaşın kameralarına yansıdı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü onca narkotik, asayiş olayları yaşanırken düzenli olarak şu kadar araba parka çekildi, şu kadar kişiye cezai işlem uygulandı diye sık sık basın bildirisi yayınlarken, polislerin vatandaşa karşı takındıkları tavır çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

ŞİDDET KAMERALARA YANSIDI
Kırıkkale’de bir vatandaş polis tarafından uğradığı muameleyi kayıt altına alırken, mukavemette bulunmayan vatandaşlara polis memurunun “bekle burada delikanlıysan bekle!” diyerek biber gazını yasalara aykırı şekilde doğrudan vatandaşa sıktığı görüldü. Hırsını alamayan polis memuru aynı şeyi defalarca kez tekrarlarken, vatandaşların kaçmaya teşebbüs etmediği, mukavemet uygulamadığı, “Sıkmasana biber gazını” dediği görüldü. Videoda ayrı bir polis ekibinin motorla geldiği ve gelen polisinde hiç sorgu sual etmeden doğrudan, hiçbir olay yokken biber gazını eline aldığı görüldü. Sonradan gelen polisin “kayıt altındasınız” sözünü duyduktan sonra biber gazını kullanmadığı ve videoyu kestirdiği görüldü. Video kısa sürede sosyal medyada yayılırken, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünden polis hakkında işlem yapılıp yapılmadığı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığında onlarca vatandaşın trafik polisleri hakkında şikâyeti bulunmasına rağmen, polislerin kararttıkları delillerden ötürü delil yetersizliği nedeniyle vatandaşların suçlu bulunduğu ve cezalandırıldığı ifade ediliyor.

KIRIKKALE SİZE NE YAPTI?
Türkiye’nin birçok yerinde araç kullandığını belirten vatandaşlar, “Kırıkkale’den çıkıyoruz, Ege – Marmara dolaşıyor geliyoruz. Kırıkkale’de her köşede çevirmeye giriyoruz. Çevirmeye girdiğimiz dert değil, üstten bir üslup, aşağılayıcı ifadeler ve keyfi muamelelerine maruz kalıyoruz. Sesimizi duyan kimse yok, defter elinde kalem elinde istediği cezayı yazıyor, istediği şeyi söylüyor. Aksini nasıl ispat edeceksin ki? Sabah saat 04.30’da ticari araçla, trafik olmayan yerde makas atıldığına dair cezalar evlere geliyor. Bu polislerin Kırıkkale ile bir alıp veremedikleri var? Terör bölgesi değiliz, terörist değiliz bunlara Kırıkkale veya Kırıkkaleliler ne yaptı? Nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren Kırıkkale halkına polis neden bu kadar düşmanca davranır” ifadeleriyle polislerin keyfi muamelelerinden bıktıklarını dile getirdiler. Kırıkkale’de son iki yılda yazılan cezaların incelenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Yolun olmadığı yerde, trafik cezası yiyenler var, polisin tahriklerine, aşağılamalarına maruz kalanlar var. Kim bunlara dur diyecek” ifadeleriyle, Trafik Polislerinin uygulamalarını eleştirdiler.

Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi

Haber: Çağlar Atmaca
 

Editör: Çağlar Atmaca