İHALEYİ ALMIŞLARDI
Ulaştırma ve Altyapı (UDH) Bakanlığı'nın Karayolları Genel Müdürlüğü'nce (KGM) yapılacak olan, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi’nin ihalesi yaklaşık iki yıl önce FERNAS Firması tarafından alınmıştı. Otoyolu projesi kapsamında Balışeyh ilçesi Işıklar Köyü sınırları içerisinde bulunan birçok arazinin üzerinden geçiyor. 

ÖZEL FİRMA ÇALIŞANI KENDİSİNİ MÜDÜR OLARAK TANITTI
İddiaya göre, yaklaşık iki yıldır süren çalışmalar kapsamında Y.P., kendisini Karayolları İstimlak Müdürü olarak tanıtarak köy muhtarı ve arazilerinden otoyolu geçen vatandaşlarla toplantı yapıyor. Toplantılarda istimlak yapılacağını söyleyen Y.P.’nin durumundan şüphelenen bir vatandaşın muhtarı uyarması üzerine muhtar Kırıkkale Valiliğine başvuru yaptı. 

Kırıkkale’de yakalanan 141 şüpheliden 5’i tutuklandı Kırıkkale’de yakalanan 141 şüpheliden 5’i tutuklandı

KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE İLE ŞİKAYETTE BULUNULDU
Muhtarın yaptığı başvuru sonucunda kendisini Karayolları İstimlak Müdürü olarak tanıdan Y.P.’nin karayollarında çalışmadığı öğrenilirken, Y.P.’nin özel firmada çalıştığı tespit edildi. Bunun üzerine muhtar, Balışeyh Kaymakamlığına yazdığı dilekçe ile FERNAS İnşaat Şirketi ve Y.P. hakkında dolandırıcılık şikayetinde bulundu. 

ARABASINDA TÜFEK BULUNDURUYOR
Köyde yaşayan bazı vatandaşların iddiasına göre kendisini Karayolları İstimlak Müdürü olarak tanıtan Y.P’nin arabasında tüfek bulundurduğu ve vatandaşları tehdit ettiği öne sürülürken, bazı vatandaşların tedirgin olduğu belirtildi.

Haber: Burak Can

Editör: Burak Can