Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Meybem işbirliğinde düzenlenen Çelik Kaynak Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavının 9.'su başarıyla tamamlandı. Sınava toplamda 9 aday katılırken, adayların teorik ve pratik bilgi ve becerileri ölçüldü.

Kırıkkale TSO Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan sınav, iki aşamadan oluştu. İlk aşamada adaylar, kaynakçılık ve iş güvenliği konularında teorik bilgilerini sergilerken, ikinci aşamada ise pratik yetkinlikleri değerlendirildi. Adaylar, kaynak yapma teknikleri ve iş güvenliği kurallarına uygun çalışma performanslarına göre puan aldı.

Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi

Kırıkkale TSO tarafından yapılan açıklamada, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının başvurular doğrultusunda 77 farklı alanda düzenlenmeye devam ettiği belirtildi. Bu sınavlar, özellikle iş dünyasında yetkin ve belgeli çalışan ihtiyacını karşılamak adına büyük önem taşıyor.

Mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanan adaylar, sektörde daha donanımlı ve iş güvenliğine uygun bir şekilde çalışma imkanı bulacak. Bu tür sınavların iş gücü piyasasında nitelikli eleman yetiştirilmesine önemli katkılar sağladığı vurgulandı.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can