Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Bahşılı İlçesi Karaahmetli Köyü'nde gerçekleştirilen hububat hasadına katıldı. Kırıkkale genelinde başlayan hasat sezonunda biçerdöver kontrolleri İl Müdürlüğü ekiplerince aralıksız sürdürülüyor ve bu kontrollerin Kurban Bayramı boyunca da devam edeceği bildirildi. Hasatların sorunsuz tamamlanması için gerekli özen gösterilecek.

İl Müdürü Fatih Ateş, hasat zamanının başlaması ve havaların ısınması ile birlikte yaşanabilecek yangınlara dikkat çekti. Ateş, yol kenarlarına atılan sönmemiş sigara izmaritleri, kırık cam şişeleri ve diğer atıkların yangına sebebiyet verebileceğini belirtti. Bu tür risklerin önüne geçebilmek için vatandaşlardan çevreye ve üretici emeğine saygı göstererek dikkatli olmalarını istedi.

350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı 350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı

Biçerdöver kaynaklı yangınların önlenmesi için azami özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ateş, ülke ekonomisi ve çiftçi mağduriyetlerinin yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Çevreye çöp, izmarit, şişe, cam kırıkları gibi atıkları atmaktan kaçınılmasının önemine değinen Ateş, çiftçilerin bir yıllık emeğinin yanıp kül olmaması için herkesin duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Müdür Ateş, tüm üreticilere bol, bereketli ve sorunsuz bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu. Hasat sezonunun başarılı ve yangınsız geçmesi için İl Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirten Ateş, kontrollerin titizlikle süreceğini kaydetti.

Kırıkkale'de başlayan hasat sezonunda çiftçilerin ve vatandaşların dikkatli ve özenli davranmaları, tarım alanlarında yangın riskinin en aza indirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu bilinçle hareket edilmesi, Kırıkkale’nin tarım ekonomisine ve üreticilerin emeğine saygı göstermek anlamına gelmektedir.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can