28 Temmuz Dünya Hepatit Günü kapsamında, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri, Kırıkkale Belediyesi Büyükşehir Parkında farkındalık standı açtı. Etkinlikte, vatandaşlara hepatit hastalıklarına dikkat çekilirken, tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri, hepatit hastalıklarının önlenmesi, erken teşhisin önemi ve tedavi süreçleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Ayrıca stantta tansiyon ve şeker ölçümleri yapılarak, vatandaşların sağlık durumları hakkında anlık veriler sağlandı. KETEM’in yürüttüğü çalışmalar ve erken teşhisin kanserle mücadeledeki rolü hakkında da detaylı bilgi aktarıldı.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle halk sağlığını koruma ve hastalıklarla mücadelede farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Vatandaşlar, etkinlikten memnun kaldıklarını ve bu tür bilgilendirici faaliyetlerin sık sık düzenlenmesini istediklerini ifade etti.

CHP’de Kırıkkale’ye güven duyuluyor CHP’de Kırıkkale’ye güven duyuluyor

Haber: Burak Çalışkan

Muhabir: burak çalışkan